Rămâi făra permis pentru simpla ţinere în mână a telefonului mobil la volan. De când se aplică această prevedere

2
440

Guvernul a adoptat modificările la Codul Rutier pentru prevenirea accidentelor provocate de șoferi care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc un mijloc de transport. Acestea vor intra în vigoare pe 12 octombrie.

La data de 12 august , a fost publicată în Monitorul Oficial, Ordonanța Guvernului nr.11 din 2019, pentru modificarea și completarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Modificările legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, respectiv 12 octombrie 2019.

 Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, la articolul 108 alineatul (1) litera c), după punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 6, cu următorul cuprins: ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Nerespectarea noilor prevederi din Codul Rutier se va sancţiona cu 4 puncte de penalizare şi amendă cuprinsă între 6 si 8 puncte.

De asemenea articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 2 se abrogă.

Tot prin noile modificări, la articolul 100 alineatul (3), după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), cu următorul cuprins: ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, faptă sancționată cu 4-5 puncte amendă și aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. In Slatina toti vorbesc fara jena la volan de la simpli oameni la functionari, politisti etc.
    Nu legile sunt problema…ci faptul ca nu are cine sa le puna in practica.

  2. de ce ocroteste articus care functineaza de 4 ani fara autorizatie de constructie?o invitam cu mare dragoste pe str. textilistului sa vada si sa inspire norul de prof de la suflanta cu care articus spulbera gunoiul si sa si riste viata tecand pe strada ( trotuarul e ocupat integral de masini )si sa si faca timpanul franjuri de la cele 4 tambaluri cu patru muzici diferite cum suntem noi cetatenii obligati.
    cum patroni articus bat vecinii-probe video, cum ii ameninta cu moartea, ii spioneaza cu drone, chiar si de fata cu politia si cum sunt terorizati continuu- doar ca articus sa faca bani pe care i imparte cu cine??cu pilele pe care se lauda ca le detine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here