Câte școli din Olt sunt autorizate sanitar

0
386

La nivelul judeţului Olt, pentru anul şcolar 2019- 2020,  peste 73% din unităţile şcolare au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare. Din totalul de aproape 500 de corpuri de clădiri de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Olt un număr de 130 corpuri de clădiri nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare.

Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Adrian Bărbulete, cauzele  care  determină  neîncadrarea  în  exigenţele  regulilor  de  funcţionare  şi  igienico-sanitare, necesare pentru acordarea Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare sunt: lipsa sursei  proprie de apă potabilă, lipsa de apă curentă, calitatea necorespunzătoare a apei, dar și altele.

Pentru anul școlar 2019-2020, aproximativ 73,02 la sută din unitățile școlare au autorizație sanitară de funcționare. Din totalul de 493 de corpuri de clădiri de unități de învățământ preuniversitar de stat din județul Olt,  un număr de 130 corpuri de clădiri nu dețin autorizație sanitare de funcționare. Cauzele care determină neîncadrarea în exigențele regulilor de funcționare igienico-sanitare de acordarea autorizației sanitare de funcționare: lipsă sursă proprie de apă potabilă sau lipsă apă curentă, calitatea necorespunzătoare a apei, clădiri care au în componență construcții deteriorate la fațade , pereți exteriori, tavane, acoperișuri, iluminat natural sau artificial necorespunzător”, a precizat șeful IȘJ Olt.