Viorica Dăncilă cere demisia șefului Poliției Române și a prefectului județului Olt

2
1017

Premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea șefului Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a prefectului județului Olt, Petre-Silviu Neacşu, și a șefului împuternicit al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Voiculescu Cristian, informează Mediafax.

Dăncilă motivează cererea sa spunând că au existat „deficiențe și ezitări” privind intervenția Poliției în cazul fetei de 15 ani care a fost dată dispărută și apoi ucisă în județul Olt.

„În momentul în care în subordine au existat astfel de deficiențe, ezitări, astfel de lucruri care nu au ce căuta, cred că șeful Poliției trebuia să ia măsuri. Nu trebuie întodeauna să căutăm pe cel care are cel mai mic grad. De la cel mai mare până la cel mai mic trebuie să-și asume acest lucru, iar când astfel de tragedii au loc trebuie să luăm măsurile care se impun. Atunci când se fac astfel de erori, cred că trebuie să acționăm cu fermitate pentru ca pe urmă să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri. Toți trebuie să acționăm cu fermitate atât din punctul de vedere al atribuțiilor care intră în subordinea Guvernului, dar și din punct de vedere al președintelui României, unde în CSAT trebuie să ceară un raport riguros al modului în care a acționat STS și procurorul general”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri seara, la Antena3.

Sursă: digi24.ro

2 COMENTARII

  1. Dupa un dezastru se vede cat de diletant si de corupt este sistemul actual de conducere al institutiilor Statului roman..

    Domnul Prefect de Olt nu este de vina,ci este de vina sistemul politic si admnistrativ din Romania.Daca nu se aplica principiul meritocratiei in toate institutiile Statului,inclusiv in Parlament,cu siguranta ca vom fi mereu ultimii din Europa.D-aia sunt multi diletanti si hoti in functii politice si admnistrative.PSD este pionerul coruptiei si incompetentei,dar nici Barna si gasca lui de la USR nu vom rezolva absolut nimic,deoarece cu totii sunt niste demagogi si hoti care isi urmaresc doar interesele personale si de grup…Fara o schimbare din temelie a formei de guvernamant,vom avea mereu si mereu probleme sociale,politice,econonomice si admnistrative…

  2. Cap de sula are sub el gauazari aciuiati in functie publica pentru a ascunde prostia si incompetenta in gestionarea normalitatii.Cum nu mai sunt bani la buget ar fi normal si neregretabil desfiintarea prefecturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here