Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Olt

0
949

Joi, 25 iulie a.c., a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Olt. Ordinea de zi a cuprins o serie de proiecte de hotărâri, toate avându-l ca iniţiator pe preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu. De asemenea, au fost prezentate mai multe rapoarte referitoare la activitatea unor instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Chiar în debutul şedinţei, conform primului proiect de hotărâre, a fost validat mandatul de consilier judeţean al lui Cătălin-Petrişor Giurea, care-l înlocuieşte pe demisionatul Tomel Băeţică. Într-o atmosferă solemnă, noul consilier judeţean şi-a depus jurământul, urmând să activeze în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie, Servicii Publice şi Comerţ a Consiliului Judeţean Olt.

Mult mai interesant decât şedinţa în sine, a fost momentul în care ziariştii l-au înconjurat pe preşedintele CJ şi i-au cerut să răspundă la întrebările lor. În aceeaşi notă a bunelor raporturi cu presa, Marius Oprescu le-a răspuns tuturor celor care i-au pus întrebări. Una dintre ele s-a referit la situaţiile venite de la primăriile din judeţ, cu privire la indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap şi la salariile însoţitorilor lor. Marius Oprescu a recunoscut că banii necesari unor astfel de cheltuieli ridică mari probleme primarilor, determinate de creşterea numărului persoanelor indemnizate şi a salariilor pentru însoţitori. În consecinţă, Consiliul Judeţean centralizează toate aspectele raportate şi va analiza situaţia financiară a fiecărei UAT. În a doua fază, conducerea CJ Olt va solicita o întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a cere o rectificare bugetară în baza sumelor reale, calculate pentru fiecare primărie. În această privinţă, Marius Oprescu a precizat: „Dacă în ceea ce privește salarizarea fiecărei UAT, primarul și consiliul local decid în ceea ce privește numărul de angajați și salarizarea, în privința persoanelor cu handicap, așa cum știți, unele dintre ele ne vin prin aprobarea dosarelor de către o comisie interdisciplinară, practic nu au niciun control primarii. Estimatul pe care s-a făcut bugetul la începutul anului se bazează pe sumele de la nivelul anului trecut, dar de la începutul anului și până în prezent au tot fost cazuri noi, iar acele sume de la început de an nu mai sunt de actualitate. De aceea, am încercat să aflăm care sunt aceste sume, să știm să cerem acești bani de la Guvernul României”.

În legătură cu poziţia organizaţiei judeţene a PSD faţă de candidatura d-nei Viorica Dăncilă la preşedinţia României, Marius Oprescu a declarat: Așa cum știți, noi am susținut altă idee, de a avea un alt candidat, astfel încât să ne maximizăm șansele la președinție. În momentul de față nu pot să vă spun ce șanse avem.

Totuşi, PSD OLT, va respecta alegerea partidului şi îşi va pune în funcţie toată forţa de care este capabil pentru o campanie victorioasă.

„Chiar dacă noi considerăm că deciziile care s-au luat, unele dintre ele sunt greșite, suntem membri ai PSD și vom face tot ce putem astfel încât candidatul nostru că ia cât mai multe voturi la nivelul județului Olt”, a mai spus Oprescu.

Andreea Smedescu