Alexandru Stănescu şi explicaţia sa referitoare la un gest al preşedintelui Iohannis

3
215

Cu câteva zile în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a trimis parlamentului, pentru reexaminare, actul normativ prin care se modifică Legea fondului funciar nr.18/1991. Ştiind că modificarea se referă la terenurile aferente locuinţei, din zonele care nu au fost cooperativizate, am vrut să aflăm motivele pentru care respectivul act normativ a fost retrimis în parlament . În acest scop ne-am adresat chiar preşedintelui Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul de Olt, Alexandru Stănescu.

De la domnia sa am aflat că preşedintele României a cerut reexamniarea legii de modificare a Legii fondului funciar nr.18/1991, incriminând o formulare considerată insuficientă.  Este vorba de punctul 2 al articolului din proiectul de modificare a Legii fondului funciar, care spune:

„În cazul terenurilor aferente locuinţei, care nu au fost cooperativizate, deţinătorii sau moştenitorii acestora, inclusiv cei care au cumpărat imobilul potrivit prevederilor Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, pot solicita, la cerere, comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate în condiţiile prezentei legei”. Ei bine, subliniază Alexandru Stănescu, preşedintele Iohannis consideră că sintagma „terenuri aferente locuinţei” nu acoperă situaţia suprafeţelor de teren pe care se află anexele gospodăreşti sau terenurile reprezentate de curtea şi grădina din jurul locuinţei. Acesta e motivul pentru care norma este considerată incompletă, ceea ce impune reanalizarea intervenţiei legislative menţionate, din cuprinsul articolului unic punct 2 din legea transmisă la promulgare. Preşedintele României recomandă să fie folosită sintagma„terenuri aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi a curţii şi grădinii din jurul acestora” care, în opinia dumnealui, este mai acoperitoare, în sensul că nu vizează doar suprafaţa de teren ocupată efectiv de locuinţă, şi este de natură să asigure egalitatea de tratament juridic între terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi a curţii şi grădinii din jurul acestora, independent de faptul că acestea se află în zone care au fost sau nu au fost cooperativizate.

3 COMENTARII

  1. Despre asta trebuie sa spuna acest epigon comunist….ca a inceput operatiunea bani pentru primari: PSD se gandeste sa umble pana si la ajutorul de somaj si indemnizatia de handicap..Daca face si acest lucru,PSD se sinucide politic.Oricum, viitoarele alegeri parlamentare si locale vor arunca PSD in lada de gunoi a istoriei…

  2. Dl. deputat de…Corabia, ce parere ai: daca un tractorist ajungea seful domniei tale, erai multumit?
    Mai ai putin timp de meditatie asupra viitorului: ramai ce ai fost, adica inginer agricultor la Visina si lasa politica agricola specialistilor adevarati.
    Tara pierde timp, bani si performanta cu unii ca domnia ta politicieni!
    PENIBILITATE = vorba sau fapta care are un caracter penibil!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here