Paul Stănescu în stand by

6
803

Prin ce anume trăsături se deosebesc elitele de oamenii de rând? Hotărârea, elanul, pasiunea, tenacitatea, încrederea în sine, imboldul lăuntric reprezintă asemenea trăsături care fac din elite nişte persoane imponderabile, care plutesc pe deasupra stratului dens de muritori de toate zilele.

Cele enumerate sunt doar trăsături generale, urmează cele speciale, pe domenii de activitate, care direcţionează elitele spre politică, artă, ştiinţă, sport etc. Aşa se face că-n fiecare domeniu de activitate observăm oameni care se disting de ceilalţi şi pe care-i respectăm în mod deosebit, pentru că de rezultatele muncii lor se bucură în primul rând comunitatea.

În domeniul politicii însă, asemenea oameni sunt păsări rare, atât de rare că abia la schimbarea anotimpurilor mai vezi câte una oprindu-se pe câte un banc de nisip, ivit întâmplător din stufărişul de interese personale care acoperă mlaştina politicii. Şi dacă mulţi se întreabă de ce elitele adevărate evită să se îndrepte spre politică, iată răspunsul: intrând în viaţa politică românească, după un timp nu se mai deosebesc de ceilalţi, siliţi să accepte jocul lor penibil. Trebuind să meargă pe un drum comun, ei trebuie să coabiteze cu oameni ai interesului personal, să accepte jigniri şi atacuri la persoană din partea opozanţilor, să adopte atitudini cameleonice, să mintă, să promită, să înşele etc.

Astfel, elita autentică de la poarta de intrare în bordelul politicii s-a metamorfozat în omul politic, dispus la orice compromis. Dacă aţi observat, cam asta se întâmplă cu toate elitele care se încumetă să urce pe treptele piramidei politice. Bineînţeles, dacă asta e regula, excepţiile apar în consecinţă. Iar una dintre ele mi se pare a fi fostul ministru al dezvoltării şi vicepremier, Paul Stănescu. A intrat în politică şi a urcat pe cel mai înalt vârf al Everestului politic. A inspirat adânc aerul rarefiat al înălţimilor şi ar fi putut să planeze mult timp peste văile adânci ale problemelor româneşti, în căutarea celor mai potrivite soluţii. A văzut însă cum din mlaştina intereselor politicianiste sar stropi grei care ar putea să-l atingă. Intuind pericolul, s-a dat la o parte. N-a a cceptat să se murdărească. A preferat cămaşa curată a celui care decide să iasă dintr-o horă în care jucătorii sunt beţi iar lăutarii cântă numai ce vor ei. Retrăgându-se strategic, Paul Stănescu aşteaptă hora din duminica următoare.

Constantin Smedescu

6 COMENTARII

  1. Adica, dupa dovleacul tau, tractoristul din Visina face parte di elita!!! In acest caz tu nu esti decat tiganul, caruia i se lipeste cu scuipat bancnota pe frunte , pentru a canta ,,La Chilia-n port,,!

  2. Adevaratele elite ale Romaniei au fost izgonite de nonvalorile din PSD.Asadar,acest parvenit si tradator nu are ce sa caute in politica,deoarece este un diletant din multe puncte de vedere.

  3. Alta lichea a PSD ingroasa randurile penalilor.Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat, joi, la 10 ani de închisoare cu executare. Decizia ICCJ este definitivă

  4. Ce sa spuna si un fost militian care o viata a fost invatat sa minta si sa dea cu pumnul in chiaburi si monarhisti.Acum vine sa ne vanda gogosi invechite.Se face ca nu vede ca PSD se duce de rapa cu tot baronii rosii,iar multi dintre baronii rosii vor trece cu arme si bagaje la Pro Romania…Dar degeaba vor trece de partea ,,dizidentilor,,,deoarece o sa se aleaga praful si pulberea de toti urmasii comunistilor..Din pacate, sunt unii dintre ziaristi care se fac ca nu vad realitatea actuala si mint electoratul cu tot felul de stiri aiurea si ilogice.Acum, vezi,Doamne,Stanescu este pe linia de asteptare..Dar de fapt nu este decat un impostor si un diletant comunist,deoarece nici sub comunistii lui Ceausescu nu a facut mare branza.

  5. Acest urmas al comunistilor,Paul Stanescu, nu este decat un om incult politic.A facut avere din pamantul oamenilor saraci .Taranii din campia Boianului au fost umiliti de comunisti timp de 45 de ani, iar dupa 1989 au avut nesansa sa vina alt comunist care sa-i umileasca In primul rand,acest Dinu Paturica al Oltului este un parvenit in afaceri si politica.Dupa ce a reusit sa-l indeparteze pe binefacatorului lui politic,Ion Toma,s-a lepadat si de Liviu Dragnea.In urma cu cativa ani .Stanescu alias Maca spunea ca,, sunt mândru că sunt prieten vechi cu Liviu Dragnea.,,Dar dupa un timp,Stanescu si cativa epigoni din PSD au intors-o ca la Ploiesti,lepandandu-se de Dragnea.Acum el este impotriva si lui Dancila…Acum o sustine pe naiva si rasfatata Firea.Dar Stanescu si Firea o sa faca ce au facut turcii la Plevna. Stănescu si Firea, disidenți în epoca Dragnea, fac o opoziție, mai voalat ce-i drept, și actualei conduceri a PSD.Dar se screme degeaba Stanescu ca sa isi salveze privileghiile si avantajele .deoarece sfarsitul lui politic este aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here