DGASPC Olt caută urgent persoane pentru angajare

2
1318

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt este partener într-un proiect care prevede ca în timp de 5 ani instituția să angajeze 100 de asistenți maternali profesioniști, urmând ca anul acesta să fie angajate 40 de persoane.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului , în calitate de partener în cadrul proiectului„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor ”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 1 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor ” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști din județul Olt, ca angajați ai DGASPC. Proiectul este depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), 2014-2020, axa prioritară 4 „Incluziune socială și combaterea sărăciei”.

Începând cu 1 ianuarie 2019 și până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 70 de cereri de evaluare de către persoanele cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, dintre acestea, 60 de cereri au fost evaluate, iar 10 sunt în curs de evaluare. Au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist un număr de 13 persoane, care au obținut și atestatul de asistent maternal profesionist, 9 dintre aceștia fiind deja angajați cu contract individual de muncă de către DGASPC Olt. Dintre persoanele care au depus cereri, 10 au renunțat, iar 37 de cereri au fost respinse întrucât persoanele care le-au depus nu au îndeplinit condițiile necesare pentru a putea fi asistent maternal profesionist, a declarat coordonatorul județean al proiectului, Cristian Lungu.

DGASPC Olt face apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să se prezinte la sediul instituției, din Slatina, strada Drăgănești, nr.7, Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul instituției www.dgaspc-olt.ro.

 

2 COMENTARII

  1. Eugen Teodorovici este hotarat sa dea afara din toate institutiile Statului multi pilosi. Aproximativ 40 la suta dintre functionarii publici au fost si sunt angajati fara meritocratie. Multi dintre cei angajati aici in DGASPC OLT sunt oamenii PSD si ai lui Stanescu-Oprescu-Mot,respectiv aici gasim sotiile,sotii,copiii,nepotii,amantele si lipitorii de afise .Degeaba face propaganda PSD ca angajeaza oameni,ca tot pe criteriul pile-bani se fac angajarile.Oricum,ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, recent, că în buget există o „gaură“ de 7 miliarde de lei, bani pe care Guvernul trebuie să îi găsească pentru a acoperi deficitul. Drept urmare, atât ministrul, cât şi premierul Viorica Dăncilă au anunţat recent o serie de măsuri prin care plănuiesc să taie din cheltuieli. Una dintre masuri este cea a concedierilor.Asadar,luna august se anunta foarte fierbinte….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here