Câinii de la Sărăceşti îşi caută stăpâni

0
175

Zi de zi pe pagina de socializare a „Serviciul Public de Gestionare a Cainilor Fara Stapan Slatina” sunt prezentate patrupedele capturate de pe străzile oraşului nostru. Pentru a le găsi animalelor o familie iubitoare în sânul căreia să găsească iubire şi hrană, conducerea adăpostului organizează lună de lună târguri de adopţie canină; în acest week-end, mai exact sâmbătă, 6 iulie 2019, va avea loc târgul lunii în curs.
Adăpostul Sărăceşti este situat pe strada Prunilor, nr.8 (fostul poligon). Târgul va avea programul între orele 10 – 14, iar în cazul în care în ziua târgului, până la ora 10, timpul este nefavorabil, acesta se anulează urmând a se reprograma.
Acte necesare în vederea adopției conf. art 8 alin 3 din Ordonanța de urgență nr 155/2001
Persoanele fizice pot adopta în următoarele condiții: vârsta peste 18 ani; dovada domiciliului unde va fi îngrijit câinele; copie BI/CI; dovada venit (adeverință salariat/extras cont/talon de pensie).
Adopția de către ONG-uri și alte persoane juridice: dovada spațiului de cazare, contract de închiriere sau contract de comodat a spațiului, act proprietate, copie CUI, delegație, ștampilă, autorizația ANSVSA.
OBLIGAȚIILE Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân ÎN VEDEREA ADOPȚIEI:
– Să sterilizeze și să deparaziteze intern și extern câinele.
– Să identifice câinele și să centralizeze datele proprietarului.
– Să înscrie noul proprietar în RECS
– Să vaccineze antirabic câinele și să aducă la cunoştință proprietarului obligativitatea vaccinării anuale.
Toate procedurile efectuate de Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adopției , SUNT GRATUITE: sterilizare, microcipare, deparazitare, vaccin antirabic, carnet de sănătate, introducere in RECS.
Persoanele care nu au cum sa facă dovada veniturilor nu pot adopta.

Alexandra NARDIN