Val de pensionări la DGASPC Olt

3
1381

Val de pensionări și încetări ale contractelor de muncă, prin acordul părților, în rândul angajatilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. În 2017 și 2018 peste 100 de angajați ai instituției au părăsit sistemul.

Potrivit reprezentanților DGASPC Olt angajații care au decis să părăsească sistemul sunt în mare parte specialiști. Chiar dacă valul de plecări prin încetarea contractelor de muncă, cu acordul părților, pensionări din rândul angajaților din centrele de copii și bătrâni sau demisii a adus pe moment un deficit de personal, pentru locurile rămase vacante s-au organizat concursuri de ocupare a posturilor în condițiile legii, astfel că în prezent instituția are personal suficient pentru desfășurarea activității. „Între anii 2017 și 2018 li s-a încetat activitatea unui număr de 109 angajați la nivelul întregii instituții, celor mai mulți la limită de vârstă sau la solicitarea salariatului, cu acordul părților. În 2017 și 2018 au fost încheiate 173 de contracte individuale de muncă la nivelul întregii instituții, din acestea, două contracte pe perioadă determinată. Menționăm că în acest moment instituția noastră dispune de personal suficient pentru acordare de servicii sociale ”, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca. În prezent, schema de personal a DGASPC Olt cuprinde 1.364 de angajaţi.

 

 

3 COMENTARII

  1. Din ultimele informatii reiese ca o sa vina din septembrie listele lui Teodorovici cu reducerile de personal din toate institutiile Statului.Acum sa vezi tradari si santaje..De la directoare si pana la ultimul angajat auxiliar al Directiei de Asistenta Sociala se vor duce lupte grele pentru mentinerea functiilor si a privileghiilor.Dar peste 30 la suta dintre ei vor pleca asa si cum au si venit…pe usa din dos.

  2. Impotența financiara afectează instituțiile statului.Capușat de puliticienii roșii bugetul nu mai poate susține suficienței angajați.
    PSD este de vină.

  3. Dupa ce ca nu s-a respectat principiul meritocratiei in sistemul bugetar, PSD a supradimensionat schema de angajati si au majorat salariile in institutiile Statului.Acum este cazul sa se reduca din personal cu aproape 40 la suta,respectiv sa intre in concedii fara plata si sa le fie reduse salariile,deoarece sunt prea putini bani la buget pentru plata salariilor.Omul PSD-ului, madam Pirosca, ar cam fi cazul sa prezinte lista cu angajatii din directie care nu fac nimic altceva decat sa plimbe niste hartii de colo pana colo.
    Nu de alta,dar cheltuielile statului cu salariile bugetarilor aproape s-au dublat în ultimii șase ani
    Statisticile Ministerului Finanțelor relevă că statul cheltuie tot mai mult cu lefurile angajaților din administrația publică.Asadar.acum ramanesa se decida cine pleaca din sistem.sotul/sotia..Nepoata/amanta..lipitorii de afise…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here