Alertă! Din 15 iunie, este obligatoriu pentru toate aceste autovehicule

0
1089

Atenție! Începând cu data de 15 iunie 2019, tahograful inteligent este obligatoriu. Echiparea cu aceste tahografe este obligatorie pentru toate autovehiculele utilizate în transportul rutier de mărfuri şi de călători care sunt înmatriculate pentru prima dată în Uniunea Europeană din data de 15 iunie 2019.

Tahograful inteligent sau mai bine zis tahograful digital de generația a II-a, ca să respectăm definiția din regulament, este un aparat cu ajutorul căruia autovehiculele utilizate la transportul rutier de mărfuri şi de călători vor fi controlate în timpul mersului și nu vor mai fi oprite decât dacă autoritatea de control are suspiciuni, scrie autotestmagazin.ro.

Tahograful inteligent primește informații de la mai mulți sateliți europeni de comunicații, memorează coordonatele geografice de la începutul și finalul călătoriei, dar și din timpul traseului, își setează singur ora locală și transmite toate datele printr-o conexiune securizată. Tahograful inteligent va ajuta companiile de transport și pe conducătorii auto ai acestor autovehicule să respecte timpii de condus și odihnă: șoferii vor fi mai bine protejați, iar competiția pe această piață va fi mult mai corectă.

Sursa: bugetul.ro