Lațul se strânge în jurul lui Vâlcov

2
937

Darius Vâlcov, „creierul” din spatele programului de guvernare al PSD, merge încet dar sigur pe urmele șefului său de partid, Liviu Dragnea. Condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, Vâlcov a beneficiat de clemență din partea judecătorilor: motivarea sentinței a venit după mai bine de 1 ani, iar apelul a început cu o amânare de 2 luni! Judecătorii au programat să înceapă marți apelul.

Primul termen al procesului de la Curtea Supremă a avut loc în 16 aprilie, iar completul de cinci judecători a decis o amânare surprinzătoare în dosarul Darius Vâlcov, de aproape două luni.

Amânarea a fost solicitată de mai mulți inculpați din dosar, inclusiv de fostul ministru care a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

Președintele completului a anunțat în sală de judecată că este singurul termen pe care instanță îl acordă pentru lipsă de apărare și angajarea unui avocat pentru Darius Vâlcov.

Judecarea apelului în dosarul în careDarius Vâlcov, fost primar la Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influența și spălare de bani nu ar trebui să se întindă în mod normal pe o distanță mai mare de 4-5 luni.

De la termenul anterior, Darius Vâlcov a fost demis de Viorica Dăncilă din funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului.

Decizia de condamnare a lui Vâlcov a fost data în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an redactarea motivării sentinței.

În același dosar, Minel Prina, fost primar la Slatina, a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petrut Sușală, fost șofer al lui Darius Valcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani și 6 luni cu executare.

 Decizia a fost atacată atât de către DNA, cât și de Valcov și ceilalți inculpați.

Sursa: realitatea.net

2 COMENTARII

  1. Asta-i destul de clar.Toti cei care au functii publice si fura din banul public al Statului roman trebuie sa plateasca cu ani grei de detentie si sa le fie confiscata averea dobandita ilicit.Sa nu ne tot miram ca se strange latul in jurul lui Valcov,deoarece faptele lui si ale celor din gasca lui sunt evidente.Dar se strange bine latul si in jurul lichelelor si coruptilor din PSD!Nu de alta,dar fara sprijinul si complicitatea partidului care a guvernat tara aproape 80 ani(PCR transfigurat in FSN,PDSR,PD si PSD) nu am fi avut o clasa politica imbogatita din banul public si o populatie saracita.In plus,datorita acestei ciume rosii avem un sistem bugetar ,respectiv o functionarime publica supradimensionata si ineficienta economic..

  2. Eu propun ca bolsevicul Smedescu sa faca un comentariu literar-filosofic despre geniala contributie a hotului Valcov la propasirea orasului Slatina si Romaniei mafiotului Dragnea. Auzi Smedescule , treci la treaba si ne lumineaza tu, tuciuriule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here