Sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Caracal, desfiinţat

0
260

Sistemul de alimentare centralizată cu energie termică aflat în patrimoniul Primăriei Caracal a fost desfiinţat, întrucât acesta era nefuncțional de mai mulți ani. Hotărârea a fost luată de consilierii locali în cadrul ședinței care a avut loc la sfârșitul lunii mai.

Autorităţile caracalene susțin că această măsura se impunea, în condițiile în care, în decursul ultimilor ani, tot mai mulţi utilizatori ai serviciului s-au debranşat, trecând la sisteme individuale de încălzire şi preparare apă caldă menajeră.

 „Întrucât la nivelul municipiului Caracal, parametrii agentului termic nu erau furnizaţi la nivelul normativelor, tot mai mulţi utilizatori ai serviciului s-au debranşat, trecând la sisteme individuale de încălzire şi preparare apă caldă menajeră. În anul 2012, sistemul rămăsese cu circa 30% de utilizatori ceea ce a influenţat negativ şi mai tare funcţionarea acestuia. Spitalul, şcolile şi grădiniţele, creşele aveau imperios nevoie de surse proprii de încălzire, serviciul SACET nefiind satisfăcător, ceea ce a condus la sistarea definitivă a furnizării agentului termic în sistem centralizat către populaţie şi agenţi economici”, se arată în expunerea de motive, la proiectul de hotărâre aprobat.