Peste 150 de medici din Olt, sancționați de Corpul de control al Casei de Sănătate. Vezi ce nereguli au fost descoperite

0
1244

Corpul de Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a sancționat zeci de medici de familie din județul Olt, în urma unor nereguli constatate în cadrul acțiunilor de control desfășurate în 2018. Dacă în unele cazuri sancțiunile au constat în imputarea contravalorii serviciilor medicale acordate și a medicamentelor prescrise, în alte cazuri medicii au primit avertismente scrise.

În 2018 Serviciul Control al Casei de Asigurări de Sănătate Olt a efectuat sute de acțiuni de control la furnizorii de servicii medicale. În urma verificărilor au fost constatate o serie de nereguli. „155 de medici au fost sancționați pentru disfuncționalitățile și iregularitățile identificate în cursul acțiunilor de control. La 68 de medici au fost constatate servicii medicale raportate ca efectuate pe perioada când asigurații au fost internați în spital și prescriere de medicamente. În această situație s-a recuperat contravaloarea serviciilor medicale acordate și a medicamentelor prescrise. La ceilalți 87 de medici s-au constatat: servicii medicale raportate/decontate și neregăsite ca efectuate; servicii medicale neraportate la CAS în urma cărora au fost recomandate îngrijiri medicale la domiciliu; un exemplar al recomandării pentru îngrijiri medicale la domiciliu nu era atașat la fișele individuale ale pacienților cronici și prescriere de medicamente fără respectarea protocoalelor  terapeutice. Pentru aceste cazuri a fost recuperată contravaloarea serviciilor medicale acordate și a medicamentelor prescrise sau au fost date avertismente scrise în funcție de neregulile identificate”, a  precizat președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Valentin Florin Ciocan, la solicitarea Gazeta Oltului.