Pagubele de la Corabia, în curs de rezolvare

0
276

La finalul săptămânii trecute, orașul Corabia a suferit pagube însemnate în urma unei ploi torențiale și a vijeliilor violente: copaci căzuți, stâlpi de iluminat afectați, acoperișuri de case distruse.

În acest moment, în oraș au fost rezolvate problema alimentării cu apă și iluminatul public, 36 de lămpi distruse în urma evenimentului meteo urmând să fie înlocuite în scurt timp, problema alimentării cu energie electrică a persoanelor fizice și juridice și se lucrează la îndreptarea rețelei de cablu tv-internet afectate.

CNAIR a primit solicitări din partea administrației locale pentru a remedia situația tronsonului de 1430 m, care cuprinde străzile Traian și Carpați, tronson aflat sub administrația Drumurilor Naționale.

31 de acoperișuri afectate la locuințele private, 10 acoperișuri smulse și desprinse la blocuri, două acoperișuri de la agenți economici distruse și acoperișul Liceului Teoretic Danubius smuls sunt pagubele cele mai importante suferite de orașul Corabia. Pentru rezolvarea acestora, se vor debloca fonduri de urgență.

”Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au intervenit și intervin și în prezent cu toate forțele și mijloacele pentru restabilirea stării de normalitate în orașul nostru. Mulțumim din inimă pompierilor de la ISU Olt, pompierilor voluntari Corabia, echipajelor de la CEZ, CAO, Salubritate Corabia, aparatului propriu al primăriei Corabia, Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră. Nu în ultimul rând mulțumim din suflet echipelor de voluntari, pentru toată implicarea și dăruirea de care au dat dovadă, munca lor fiindu-ne de un real folos”, a transmis Iulică Oane, edilul orașului Corabia.