Consiliul Județean Olt se implică în organizarea Memorialului „Eugen Stanciu”

0
180

Consiliul Județean Olt se va implica în organizarea, coordonare și finanțarea celei de-a patra ediții a „Memorialului Eugen Stanciu”, care se va derula în perioada 7-8 iunie, participând cu o sumă de bani ce a fost aprobată în ultima ședință a forului județean desfășurată în data de 30 mai.

Proiectul de hotărâre ce a fost aprobat de aleșii județeni prevede un acord de parteneriat între Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt și Consiliul Județean Olt, în cadrul căruia Consiliul Județean va aloca 2.500 de lei din bugetul județului. Astfel, 1.700 de lei vor fi dați pentru achiziționarea de echipament sportiv ce va fi acordat cu titlu de premiu echipei care va câștiga competiția și 800 de lei pentru asistența medicală și transport sanitar, prin prezența la stadion a unei ambulanțe dotată corespunzător.

Eugen Stanciu, plecat la ceruri în ianuarie 2016, a fost căpitanul ”Generației de Aur” a fotbalului slătinean. Mai cunoscut sub numele de Gigi Stanciu, el a debutat în divizia A în 1979. După două sezoane petrecute la Viitorul Scorniceşti, a revenit la Dinamo Slatina, iar în 1986, din cauza unei accidentări, a pus capăt carierei de jucător. A rămas în fotbal, fiind preşedinte la diferite cluburi, printre care FC Argeş.