Guvernul a decis: A TRIPLAT subvenția pentru acești agricultori

0
288

Guvernul a aprobat creşterea sprijinului pentru cultivatorii de usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, potrivit agerpres.ro.

„La propunerea Ministerului Agriculturii au fost aprobate două hotărâri de guvern – una pentru creşterea sprijinului pentru cultivatorii de usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar. Astfel, cuantumul sprijinului financiar creşte la 13.950 de lei pe hectar. Prin acordarea acestei sume de 3.000 de euro pe hectar se susţine menţinerea culturilor de usturoi în zonele cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe, crescând în acest fel interesul fermierilor pentru accesarea acestui program”, a explicat Nelu Barbu la finalul şedinţei de guvern.

Prin cea de-a doua hotărâre de guvern, Guvernul a aprobat prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spaţii protejate până la data de 15 iunie 2019.

„Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteo nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, care au afectat creşterea şi dezvoltarea răsadurilor, precum şi replantarea acestora”, a menţionat Nelu Barbu.

Sursa: stiripesurse.ro