OLT: Accident rutier cu fugă de la locul faptei

0
896

O femeie de 58 ani din Valea Mare a ajuns la spital, luni , după ce a fost acroșată  de un autoturism al cărui șofer a fugit de la locul accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu, din primele verificări, a reieșit faptul că victima circula pe partea carosabilă, fiind acroșată în momentul în care conducătorul ar fi efectuat manevra de mers înapoi şi nu s-a asigurat corespunzător.

Luni, o femeie, de 58 de ani, din comuna Valea Mare, s-a prezentat Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, declarând că a fost victima unui accident de circulaţie. În urma verificărilor efectuate cu celeritate de către polițiștii rutieri, a fost identificat un bărbat, de 56 de ani, din municipiul Slatina, care, în timp ce conducea  un autoturism pe strada Oltului, ar fi efectuat manevra de mers înapoi şi nu s-a asigurat corespunzător, acroşând cu partea din spate a autoturismului femeia, care se afla pe carosabil în calitate de pieton. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea polițiștilor, a declarat inspectorul principal Alexandra Dicu.

Atât conducătorul auto, cât și pietonul au fost testați cu aparatul alcooltest. În cazul șoferului rezultatul a fost negativ, iar în cazul pietonului a rezultat o concentrație de 0,66 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.