Controale la sânge pe șantierele din Olt

0
236

Inspectorii de muncă olteni vor desfășura, în perioada iunjie – octombrie 2019, o amplă campanie de verificare a firmelor care activează în domeniul construcţiilor pentru combaterea riscurilor de cădere de la înălţime.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, inspector şef Cristian Ungureanu, obiectivele campaniei sunt: creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveste obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înaltime, promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică și verificarea cu prioritate a angajatorilor din construcţii la santierele temporare şi mobile în care se desfășoară lucrări de construcţii unde există riscul de cădere de la înalțime. Campania se va desfășura în mai multe etape începând cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind riscurile de cădere de la înălțime, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

Acţiunile de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se vor desfăşura în perioada noiembrie – decembrie 2019.