Şampon cancerigen pentru bebeluşi, în magazine!

0
537

Companiei americane Johnson & Johnson i se aduc iar grave acuzaţii. Şamponul pentru bebeluşi a picat testele de calitate, la numai câteva luni de la lansarea anchetei asupra pudrei de talc pentru copii, produsă pentru a vedea dacă are în compoziţie azbest, care poate cauza cancer.

Autorităţile din statul indian Rajasthan spun că şamponul pentru bebeluşi Johnson & Johnson este contaminat cu azbest, după ce au găsit ingrediente cancerigene în mostrele prelevate din două loturi. Cele două loturi de şampon pentru copii testate urmează să expire în septembrie 2021 şi au fost produse la fabrica companiei, din statul de nord Himachal Pradesh.

Afirmaţiile nu au fost detaliate, însă producătorul american respinge testele.

De asemenea, autorităţile au lansat recent o investigaţie privind pudra de talc produsă de Johnson&Johnson. Potrivit unui articol din decembrie, compania este conştientă că produsul conţine azbest. La sfârşitul lunii februarie compania a anunţat reluarea producţiei de pudră de talc.

Totuşi, în urma scandalului, Johnson & Johnson va plăti daune de 29 miloane dolari unei americance care s-a îmbolnăvit de cancer.

Sursa: capital.ro