Gigel Știrbu, referendumul și… 1 aprilie

0
335

De 23 de ani, cotidianul Gazeta Oltului, legat de data de 1 aprilie oferă cititorilor și câteva savuroase așa-zise păcăleli care, trebuie să recunoaștem, au prins foarte bine și au avut uneori un impact inimaginabil.

Anul acesta am ieșit doar cu două știri: una legată de deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu și o alta legată de administrația publică, în speță un referendum la Potcoava care ar face ca localitatea să se transforme din oraș în comună.

Mulți dintre cititorii noștri au gustat din această glumă, unii dându-și seama de faptul că este o păcăleală de 1 aprilie. Însă mulți oameni politici au căzut în plasa noastră și comentariile lor au fost dintre cele mai diverse referitor la aceste două subiecte.

Deci putem scrie astăzi că Gigel Știrbu nu a plecat de la PNL și că acesta va rămâne în partidul pe care l-a promovat și unde a acționat, unde s-a format ca om politic de atâția ani. Totodată, și Ioan Ciugulea de la ALDE, și Liviu Voiculescu de la PNL, nu au nimic de a face cu această glumă și sigur nu le-ar prinde bine dacă ea s-ar adeveri.

Cât privește subiectul cu referendumul, vom reveni cu detalii asupra acestui subiect. Nu se organizează încă un referendum, în ședința de consiliu local ce a avut loc vineri s-a pus în discuție, însă nu s-a aprobat nicio decizie. Ca un astfel de proiect să fie legal, inițiativa trebuie să o aibă primarul, el să vină cu propunerea, iar consiliul local să voteze. Rămâne însă de văzut dacă cetățenii își doresc cu adevărat această schimbare.