Accident rutier soldat cu decesul unui bărbat

0
684

În seara de duminică, 3 martie, în urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii rutieri s-au deplasat pe raza comunei Iancu Jianu, pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier. Șoferul a părăsit locul accidentului, lăsând în urma lui 2 persoane accidentate, dintre care una mortal.

În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri, în colaborare cu cei din cadrul Poliției orașului Balș, conducătorul auto a fost identificat pe raza comunei Bârza, la locuința concubinei sale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, de 34 de ani, din comuna Făurești, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 643, pe raza comunei Iancu Jianu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi acroșat doi bărbați, de 40 și de 35 de ani, care se deplasau pe marginea drumului, în calitate de pietoni, după care a părăsit locul evenimentului.

Din accident, a rezultat decesul bărbatului de 40 de ani și rănirea celui de 35 de ani, acesta din urmă fiind transportat la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Fiind testați cu aparatul alcooltest, în cazul conducătorului auto a rezultat o concentrație de 1,40mg/Litru alcool pur în aerul expirat, iar în cazul pietonului rănit 0,21mg/Litru.

În această dimineață, polițiștii rutieri au reținut conducătorul auto pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Balș, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.