Implementarea programului EPAS la Liceul Tehnologic “Petre S. Aurelian”

0
315

În anul școlar 2018-2019 Liceul Tehnologic “Petre S. Aurelian” este Şcoală Ambasador a Parlamentului European, în urma evaluarii , aceasta obținând al III-lea punctaj (111 puncte ), locul 5 din cele 25 de şcoli candidate la nivel național. La ceremonia de decernare a plachetelor care atestă  implementarea cu succes a programului EPAS (Educativ ”Școli-Ambasador ale Parlamentului European”)  au participat Doamna Director Dumitra Mirela și Doamna Profesor Dorcioman Dorina în calitate de coordonator al proiectului, însoțite de doi ambasadori juniori: elevii Costache Mădălina și Roșu Alexandru.

Ca urmare a rezultatelor echipei de ambasadori juniori și seniori coordonată de profesor Dorcioman Dorina, aceasta a avut onoarea să participe în 16-17 octombire 2018 la seminarul de pregătire de la Bruxelles. Scopul schimbului de experiență cu ambasadorii seniori din celelalte 27 țări europene a fost să se identifice cele mai bune practici și idei inovative în vederea aplicării lor în alte școli din Europa; dar și dezvoltarea  unor relații de colaborare între școli în scopul atingerii obiectivelor programului.   Acestea constau în informarea tinerilor cu privire la rolul parlamentului european  și a instituțiilor europene, atragerea și implicarea acestora în viața civilă.

Elevii implicati în activități au aflat cum ne influențează Europa viața noastră de zi cu zi, care sunt drepturile și responsabilitățile lor în  calitate de cetățeni europeni, care sunt oportunitățile de a studia in alte țări europene, de a călători  sau de a gasi un loc pe piata muncii  în statele membre.

Entuziasmul cu care au propus și au participat la diverse activități  de dezbatere și competiții sportive, creații de teatru și  creații literare, jocuri de rol, concursuri de poezii, cântece, concursuri de gătit  , prezentări PPT, realizarea unor afișe și bannere, steaguri ,hărți , strângere de fonduri pentru a ajuta persoanele cu probleme grave, ecovoluntariat , etc., a fost la cote maxime și a atras numeroși  tineri în aceste demersuri. Alături  de ei au fost părinți, profesori și reprezentanți ai comunității locale, dornici să se implice în  desfășurarea activităților și în anul școlar curent.

A consemnat Dorina Maria DORCIOMAN