3 bărbați, reținuți pentru substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive

0
274

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat, la data de 13 februarie 2019,  două percheziții domiciliare în municipiul Slatina și în comuna Brebeni.  

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 18 pachete din hârtie și o punga din plastic transparent ce conține material vegetal uscat de culoare verde, o țigareta confecționata artizanal  și o punga din plastic de culoare roz ce conține material vegetal umed de culoare verde, precum și suma de 2.520 de lei.

Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către polițiștii  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Poliției Române.

Pentru cei trei bărbați au fost puse în executare 3 mandate de aducere.

În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de 3 bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 30 de ani toți din municipiul Slatina, aceștia fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive fapte prev. şi pedepsite  de art. 367 CP si art. 16 alin. 1 din L194/2011

Aceștia vor fi prezentați Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt, a polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Slatina și a polițiștilor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Olt.