O olteancă de 41 de ani a murit din cauza gripei

0
972

O femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Olt, a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică. Reprezentanții institutului precizează că pacienta nu a fost vaccinată și avea condiții medicale preexistente. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 69.

O femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Olt, confirmată cu virus gripal tip A – subtip (H1) pdm09 – a murit sâmbătă. Femeia avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată antigripal, informează Institutul de Sănătate Publică. Din păcate, numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 69.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat săptămâna aceasta că a fost declarată oficial epidemia de gripă. Tulpinele virusului gripal sunt sezoniere, a spus pentru MEDIAFAX medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş, precizând că circulaţia virusului de tip A este cea mai frecventă. Dintre cele trei tulpini are virusului, A, B și C, doar primele două pot provoca epidemii sau infecţii sezoniere.

sursa: cancan.ro