Peste 1.000 de kg de obiecte pirotehnice ridicate de polițiștii olteni

0
81

În acest sezon, polițiștii au efectuat 87 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea societăților comerciale autorizate comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 27 de persoane fizice neautorizate care ofereau spre vânzare articole pirotehnice  și au fost întocmite 25 de dosare penale privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost confiscate 1076 kg obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic, valoarea acestora fiind de peste 27.000 de lei.

La data de 09 decembrie 2018, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Perieți au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 39 de ani, din comuna Crâmpoia.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat 606 obiecte cu conținut pirotehnic, cântărind aproximativ 80 de kg., în valoare de 3.000 de lei.

Obiectele pirotehnice au fost ridicate, în vederea confiscării, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Totodată, în urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii  nr.126/1995, întrucât doi agenți economici ofereau spre comercializare 500 de petarde categoria P1 și 11.520 de petarde categoria F2. Și în acest caz, polițiștii au ridicat obiectele pirotehnice în vederea confiscării.

La data de 30 decembrie 2018, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au depistat doi tineri, de 17 și de 19 ani, din municipiul Slatina, care foloseau  articole pirotehnice, fără drept. După efectuarea controlului corporal asupra acestora, au fost găsite 5 cutii cu obiecte pirotehnice.

Polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”.