Veste bună pentru oltenii care au rămas fără porci din cauza pestei

4
731

Autoritățile oltene au început vineri să achite despăgubirile pentru porcii uciși în timpul campaniei de combatere a pestei porcine africane. Primii care au primit banii au fost crescătorii de porci din Rusănești. Este vorba, mai exact, de 25 de cetățeni din această localitate.

Într-un comunicat al  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt se precizează: „ Astăzi, 7 decembrie 2018, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt va efectua primele plăți pentru despăgubirea proprietarilor animalelor afectate de pesta porcină africană. Astfel, primii 25 de cetățeni din localitatea Rusănești vor primi banii aferenți despăgubirii”, susțin oficialii DSVSA Olt.

Din 22 noiembrie de la apariția primului focar şi până la începutul acestei săptămâni, la Rusănești au fost uciși aproape 600 de porci. Pâna în data de 3 decembrie 2018 au fost întocmite 115 dosare de despăgubire, dintre care 29 cu valoare totală de 63.830 lei au fost finalizate.

4 COMENTARII

  1. Sa si cumpere porci acum de la beizadeaua lui dracnea din Teleorman de unde a venit pesta ca nu au voie sa vina din OLT cu porcisau sa manance o P..A de Craciun nu7 PSD ule

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here