Măiestrie în bucătărie, la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina

0
490

Aproape douăzeci de elevi și-au etalat talentul culinar în cadrul unei acțiuni desfășurate joi la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina.

Sub deviza „ Să gătim și să mâncăm sănătos”, elevii Colegiul Economic din Slatina au realizat diverse preparate folosind ca materie primă de bază mărul, iar la final asistența s-a arătat încântată de preparatele ieșite din mâinile acestora.

La  această acțiune alături de conducerea și cadrele didactice ale Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina, precum și agenți economici de profil culinar din municipiu, a fost  prezent și prefectul județului Olt, Silviu Neacșu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat faptul că, prin formarea  profesională continua a acestor elevi, la finalizarea pregătirii, aceștia cu siguranță vor avea un loc de muncă asigurat.

Constat că Școala profesională pe zi ce trece ia avânt. Faptul că se perfectează contracte și se fac asocieri cu agenți economici foarte puternici  din Slatina cărora le asigură forța de muncă, asta înseamnă că ne îndreptăm și ne mișcăm în direcția bună. Nu pot decât să-i felicit pe directorii acestei unități de învățământ, pe cei de la Inspectoratul Școlar, pe partenerii lor, agenții economici că au încredere în acești copii care pe viitor vor avea un loc de muncă asigurat, a spus prefectul Silviu Neacșu.

Directorul Colegiului Economic „Petre S. Aurelian”, Mirela Dumitra, a declarat că prin astfel de activități se încearcă suscitarea interesului elevilor pentru gătit.

 Este a doua activitate în cadrul proiectului educațional: «Să gătim și să mâncăm sănătos». Prima activitate s-a desfășurat în colaborare cu restaurantul «Celeste», iar a doua activitate cu domnul Liviu Diaconescu care este și reprezentantul agențiilor economici în Consiliul de Administrație al colegiului nostru. Încercăm prin aceste activități la care invităm specialiști în domeniu să trezim elevilor interesul pentru gătit, interesul pentru aranjarea unei mese la standarde înalte. Mulțumim foarte mult domnului prefect care este alături de noi și de asemenea domnului Liviu Diaconescu care ne sprijină în toate activitățile pe care noi le organizăm, a spus Mirela Dumitra.

Și reprezentantul agențiilor economici în Consiliul de Administrație al Colegiului Economic „Petre S. Aurelian”, Liviu Diaconescu, a relevat faptul că aproape 50 la sută dintre angajații societăților comerciale din domeniu provin de la Colegiul Economic

Deja noi lucrăm împreună cu Colegiul Economic și suntem colaboratori de practică de câțiva ani buni. Lucrăm foarte bine. Încercăm să educăm, să inițiem  și să formăm copii să devină angajații permanenți în societăți comerciale din domeniu. Vreau să spun că aproape 50% din angajați provin de aici de la Colegiu. Suntem mândri că putem să ni formăm singuri. Colaborăm foarte bine cu Colegiul  și sperăm să facem lucruri mai performante și să ne sprijine și dânșii pe noi și noi pe dânșii”, a spus Diaconescu.