Rabla la electrocasnice. Iată ce ai voie să schimbi pe banii statului

0
626

La programul de finanțare Rabla pentru electrocasnice, oficializat de curând, înscrierile pentru primirea voucherelor de câteva sute de lei vor începe imediat ce autoritățile dau startul programului. Înscrierea se va face online, iar românii care vor primi aprobare vor avea la dispoziție 15 zile de la emiterea voucherelor ca să poată să le valorifice la cumpărarea unui frigider, a unei mașini de spălat sau a unui aparat de aer condiționat din clasa pentru care au primit voucherul.

Programul Rabla pentru electrocasnice le oferă românilor care vor să scape de electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie, posibilitatea să le dea la schimb, la cumpărarea unora noi, pe vouchere de câte 200, 300 sau 400 de lei, după caz. Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se va putea înscrie, atunci când autoritățile vor da startul, în programul Rabla pentru electrocasnice, reglementat prin Ordinul ministrului mediului nr. 1172/2018, apărut deja în Monitorul Oficial.

Reamintim că singurele tipuri de aparate care vor putea fi cumpărate sunt: mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice din categoriile A++ și A+++, conform avocat.net.

Sursa: bugetul.ro