Caracalenii au fost receptivi la apelul lansat de Primăria Caracal în proiectul ”Romania recicleaza”

0
270

Vineri 16 noiembrie a.c., la Caracal, a avut loc camapnia de colectare a deșeurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate in cadrul proiectului ”Romania recicleaza”.

Primaria Caracal in colaborare cu Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor, au fost organizatorii programul ”Romania Recicleaza!” pe plan local.

La Caracal au fost înființate trei puncte de colectare Parcare – Sala Polivalenta, Parcare – Piese Auto(Pascu), Strada Gheorghe Doja – Monumentul Eroilor. Pe timpul de desfășurare  a campaniei în punctele de colectare s-a aflat  cate un reprezentant al administratiei publice locale. Pe parcursul celor 5 ore în care s-a desfășurat campania, caracalenii au răspuns promt la apelul făcut de organizatori, au dat dovadă de receptivitate și au participat activ la campania de colectare. Din cele trei puncte de colectare amplasate pe raza municipiului Caracal au reușit să fie încărcate  cu electrocasnice uzate (televizoare, monitoare, frigidere, telefoane, masini de spalat etc.) patru  autospeciale de câte 7,5 tone fiecare.

Programul   ”Romania recicleaza” va continua la Caracal cu o nouă ediție pe care organizatorii o vor anunța,  mai ales că bilanțul campaniei desfășurate   în localitate s-a dovedit unul încurajator .

De altfel,scopul programului este sa potenteze cantitatile reduse de echipamente electrice si casnice uzate si defecte   trimise catre reciclare, in vederea onorarii angajamentelor luate de tara noastra pentru protectia mediului si protejarea sanatatii cetatenilor.