„ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”, sărbătorită de ISU Olt

0
184

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Matei Basarab” Olt a organizat, marți, 13 noiembrie, o serie de activități dedicate „Zilei Informării Preventive”.

Ziua Informării Preventive, se desfășoară începând din anul 2011, iar în cadrul evenimentelor organizate cu această ocazie sunt diseminate informații cu caracter preventiv către populație.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

În acest context, au fost organizate puncte de informare preventivă în zone cu aflux de persoane, din Slatina și Caracal, puncte de informare și lecții deschise în localitățile din Șerbănești, Vulturești și Ștefan cel Mare. În cadrul punctelor de informare au fost diseminate pliante realizate în cadrul campaniilor FOC – Flăcările Omoară Copii și RISC – Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale, cu accent pe măsurile specifice de prevenire a incendiilor în sezonul rece.

Tot în acest context, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, precum și în subunitățile din Caracal și Scornicești a fost organizată „Ziua Porţilor Deschise”, pentru toţi cetățenii care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând totodată și tehnica de intervenție cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la acțiunile de salvare.