A fost aprobat Acordul de Cooperare între Regiunea Oltenia şi Regiunea Macedoniei Centrale din Republica Elenă

0
203

Consilierii județeni olteni au aprobat în ședința extraordinară de joi, 8 noiembrie, acordul de cooperare și înfrățire între județele Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt și Mehedinți din România și Regiunea Macedoniei Centrale din Republica Elenă.

Prin această înfrățire Consiliul Județean Olt  își propune să intensifice în domeniile de interes comun, cooperarea economică reciproc avantajoasă, administrativă, culturală, sportivă, educațională și turistică, folosind forme moderne de colaborare, inclusiv realizarea în comun a unor acțiuni.

Este vorba despre un acord de parteneriat între Regiunea Oltenia formată din cele 5 județe și Regiunea Macedonia din Republica Elenă. Am demarat încă de anul trecut această înfrățire între cele două regiuni. Iată astăzi suntem cu formalitățile pe ultima sută de metri. Urmează  să meargă cineva la Salonic să semneze acel parteneriat urmând ca ulterior să avem diverse schimburi de experiență culturale, economice, pe învățământ, pe cultură, pe tot ce se poate, așa cum avem și înfrățirea între județul Olt și Regiunea Loiret din Franța, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.