Amendați de jandarmi, după ce au încălcat legea fumatului

0
432

Luni, 29 octombrie, jandarmii au aplicat, în numai două ore, șase sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat legea fumatului, în zona Spitalului Județan de Urgență Slatina.

 În ziua de luni, 29 octombrie 2018, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt au organizat şi executat o acţiune în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 349 din 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificările şi completările ulterioare.

 Cu această ocazie, într-un interval de numai două ore, au fost constatate șase contravenţii, fiind aplicate patru amenzi în valoare de 100 lei fiecare şi două avertismente.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale, este interzis fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului. Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Olt.