Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Vezi ce meserii se caută

0
317

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi nu numai care nu şi-au găsit încă un job sunt aşteptaţi să-şi încerce şansele la Bursa locurilor de muncă din 19 octombrie 2018, organizată special pentru ei de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. . Evenimentul se va desfăşura atât în municipiul Slatina (Casa de Cultură a Sindicatelor), cât şi în municipiul Caracal (sediul Agenției Locale, strada Nicolae Titulescu, nr.29).

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, până la această dată, au fost contactaţi nu mai puțin de 53 de agenţi economici din județ, din care 17 angajatori au confirmat participarea la această bursă, oferind un număr de 260 de locuri de muncă.

Cele mai solicitate meserii

Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care vor fi prezenţi la această bursă pot fi amintite: economist, inginer drumuri, inginer, inginer piscicol, asistent manager, patiser, operator confecționer, confecționer asamblor articole din textile, ambalator manual, lăcătuș mecanic, sudor, instalator, zidar rosar și muncitor necalificat. Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante și sunt interesați să participe la aceasta acțiune pot depune situația privind locurile de muncă vacante la sediul instituției din Slatina, str. Prelungirea Crișan, nr.2 sau o pot transmite atât pe adresa de e-mail a instituției: ajofm@ot.anofm.ro, cât și prin fax (0249/432276). Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Ilie Bîzoi