Prezența la vot, rezultatele finale în Olt

3
2475

Conform informațiilor furnizate de instituțiile oficiale, prezența la vot în județul Olt este cea declarată în tabelele afișate.

Oltul este unul dintre județele cu prezență destul de activă la Referendumul organizat în 6-7 octombrie, privind modificarea Constituției.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, este întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei. Pentru ca referendumul să fie valabil, la vot trebuie să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Pentru a fi validat, opţiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Și la referendumul local oltenii sunt chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Condiţia pentru validarea referendumului pentru schimbarea numelui județului este ca la vot să fie prezenţi 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

3 COMENTARII

 1. Pentru ca d-l Botar a zis ca vrea sa moara in Romanati,iata ca devine nemuritor pentru ca judetul in care s-a nascut nu o sa mai existe.Caracalul si Corabia au votat sub medie.

 2. Daca pe 6 si 7 octombrie ar fi fost trecuta si intrebarea cu referire la penali, respectiv dacă vrem in functii publice fără penali,atunci cu siguranță ca la referendum veneau peste 80 la sută …

 3. Art. 5

  (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi.

  (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

  (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

  Detalii: https://legeaz.net/legea-referendumului-3-2000/art-5-dispozitii-generale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here