Vârsta de pensionare, SCHIMBATĂ în România: FEMEILE trebuie să știe că sunt DIRECT VIZATE de noua lege

1
634

Un nou proiect de lege prevede că orice femeie va putea ieși la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut și crescut până la vârsta de cel puțin 10 ani. Principalul motiv pentru impunerea acestei măsuri ține de declinul demografic al populației României.

Proiectul de Lege a Pensiilor a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Acesta mai prevede că salariații care își desfășoară activitatea în condiții grele vor primi o reducere de un an pentru fiecare doi ani munciți. Cei care lucrează 24 de ani se pot pensiona, așadar, cu 12 ani mai devreme. În acest caz, vârsta minimă va fi de 53 de ani pentru bărbați și de 51 de ani pentru femei.

Pe lângă cei care fac muncă grea, favorizați sunt și cei din zona artistică. O anexă a legii cuprinde și o listă cu profesiile din activitatea artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiții speciale. Acestea sunt: balerin, dansator, acrobat, jongler, clovn, călăreț de circ, dresor de animale sălbatice, solist vocal de operă și de operetă, instrumentist la instrumente de suflat și cascador.

Sursa :b1.ro

1 COMENTARIU

  1. O schimbare importantă care apare în noul Proiect al Legii Pensiilor se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care îndeplinesc următoarele condiții: femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani și au născut și crescut trei copii, până când aceștia au împlinit vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani.

    Totodată, începând cu al patrulea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil. De exemplu, o femeie care a născut și crescut patru copii, până când aceștia au împlinit vârsta de 16 ani, se poate pensiona mai devreme cu șapte ani față de limita de vârstă.
    Cum sa interpretam aceste prevederi legale in scopul unei cat mai bune si legale informari a cetatenilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here