Olt: A fost înregistrat al treilea deces din cauza virusului West Nile

0
447

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din comuna Vulpeni, a murit la Spitalul Județean Slatina, din cauza infecției cu virusul West Nile. Acesta este al treilea caz de deces înregistrat în județul Olt din cauza virusul transmis de țânțari. În prezent numărul cazurilor confirmate cu meningită acută cu virusul West Nile în județul Olt a ajuns la 22.

După ce în luna august doi bărbați în vârstă de 63 și respectiv 86 de ani din Caracal și Pârșcoveni, au murit din cauza infecției cu virusul West Nile, luna aceasta un al treilea oltean a fost răpus de această maladie. În prezent numărul cazurilor confirmate cu meningită acută cu virusul West Nile în județul Olt a ajuns la 22.

Pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu infecția West Nile, Direcția de Sănătate Publică Olt  recomandă  populației: purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi și pantaloni lungi, daca ieșim seara din locuințe sau ieșim seara în parc la plimbare sau când mergem în pădure, la pescuit, în Delta; utilizarea substanțelor chimice repelente împotriva tânțarilor comercializate în farmacii ( DEET, icaridin/ picardin, IR 3535), în concordanță cu instrucțiunile de pe etichetă, pe care să le aplicăm pe părțile descoperite ale corpului;  împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă (plase protecție la ferestre/uși);  utilizarea substanțelor insecticide în locuință/in jurul locuinței;  utilizarea în locuință al aerului condiționat; utilizarea plaselor împotriva țânțarilor în jurul paturilor în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menționate anterior sau daca dormiți în aer liber și acoperirea pătuțului copilului sau căruciorul cu plase împotriva țânțarilor.

Ilie Bîzoi