Florin Iordache, cercetat pentru plagiat

0
481

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost sesizat cu privire la teza de doctorat a ex-ministrului PSD Florin Iordache. Jurnaliștii de la Newsweek Româniaarată că președintele Comisiei speciale care s-a ocupat de legile Justiției și de modificarea Codurilor penale ar fi copiat pagini întregi dintr-un interviu al ex-ministrului de Externe Răzvan Mihai Ungureanu, dar și din comunicate de presă ale Națiunilor Unite, din programul de aderare la UE și din articole de presă.

În urma unei sesizări a Newsweek România, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării a trimis, la finalul săptămânii trecute, un document oficial către CNATDCU în care se stipulează că: „vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Florin Iordache cu titlul – Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE – susținută la Universitatea Liberă Internațională Moldova însoțită de documentele pe suport electronic. Sesizarea respectă cerințele și este trimisă către CNATDCU în vederea demarării porcesului de soluționare a acesteia”.

Procedura spune că CNATDCU trebuie să formeze o Comisie din specialiști în drept care să analizeze teza de doctorat a lui Florin Iordache și să stabilească dacă este vorba de plagiat. Verdictul Comisiei trebuie, ulterior, să fie votat de Consiliul CNATDCU, care decide și dacă retrage sau nu titlul de doctor al ministrului „Altă întrebare”.

Sursă: digi24.ro