Dezvăluire BOMBĂ! Ce legătură este între VÂLCOV și Adina Florea, șefa-propusă la DNA!

0
1314

Apar dezvăluiri privind legatura dintre Darius Vâlcov și Adina Florea, propunerea la șefia Direcției Naționale Anticorupție.

 

Parchetul General a făcut verificări la unităţile de parchet din Constanţa, inclusiv la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, de unde ar fi fost sustras protocolul secret SRI-PG din 2016, dat publicitătii de consilierul premierului, Darius Valcov, au declarat surse avizate pentruG4Media.ro. O echipă a Parchetului General a fost zilele trecute în control la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, din seiful căruia ar fi dispărut protocolul. Verificările s-au făcut în dosarul sustragerii protocolului secret SRI-DNA.

Informaţia este cu atât mai relevantă, cu cât candidatul pentru şefia DNA propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader vine de la Constanţa. Este vorba de adjunctul procurorului general al Parchetului Curţii de apel Constanţa, Adina Florea.

Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de şef al DNA, informează, joi, MJ.

„În urma desfăşurării procedurii de selecţie, care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este Adina Florea”, se arată în anunţul publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Potrivit MJ, urmează ca această propunere să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului consultativ, şi, ulterior, preşedintelui Klaus Iohannis, pentru numirea în funcţie.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Sursa: capital.ro