Ei sunt „regii gunoaielor” din Olt

0
1963

Rosal Grup SA, firmă controlată de familia Prigoană, este operatorul de salubritate care va colecta și transporta gunoiul în următorii ani în județul Olt după ce Curtea de Apel Craiova a respins, joi, contestația formulată de Asocierea Salubris și Clean Prest Activ SRL nemulțumită de răspunsul primit la contestația înaintată de aceasta la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților ( CNSC) referitoare la anumite aspecte din caietul de sarcini aferent licitației pe care firma desemnată câștigătoare (n.r ROSAL GRUP) nu le-ar fi îndeplinit. Decizia Curții de Apel este definitivă și irevocabilă.

Proiectul privind sistemul de management al deșeurilor în județul Olt va deveni cât mai curând funcțional. Asta după ce, joi, Curtea de Apel Craiova a respins contestația formulată de Asocierea SC Salubris SA și SC Clean Prest Activ SRL împotriva soluției date de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Olt, Virgil Delureanu, nemulțumirea firmei Salubris a vizat anumite chestii pe care aceasta a considerat că nu le-ar fi îndeplinit firma ROSAL GRUP SA, controlată de familia Prigoană. CNSC le-a dat un răspuns. Răspunsul nu i-a mulțumit pe cei de la Salubris și Salubrisul a atacat la Curtea de Apel Craiova răspunsul dat de CNSC. Acum când discutăm la ora aceasta Curtea de Apel Craiova a respins contestația. Hotărârea este definitivă și irevocabilă. Acum urmează ca avocații noștri să mai facă un raport în baza hotărârii date de Curtea de Apel Craiova și să întocmim documentația pentru încheierea contractului cu firma Rosal Grup SA. În momentul de față sunt optimist, întrucât această hotărâre ne creează posibilitatea ca să dăm drumul mai repede la acest proiect”, a declarat pentru Gazeta Oltului, vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu.

Astfel, cele două firme câștigătoare ale licitațiilor privind managementul deșeurilor în județul Olt sunt: Rosal Grup SA București pentru colectarea și transportul deșeurilor din județul Olt și Asocierea SC Salubris SA (firmă controlată de omul de afaceri Nandor Katona) și SC Clean Prest Activ SRL pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni, cu care Consiliul Județean deja a încheiat contractul.

Trebuie precizat faptul că, la licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județul Olt s-au înscris doi ofertanți. Este vorba despre Rosal Grup SA şi Asocierea Salubris SA cu Clean Prest Activ SRL. Și pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni au fost înregistrate două oferte. Una dintre oferte a fost depusă de Asocierea SC Salubris SA şi SC Clean Prest Activ SRL, iar cealaltă de SC Girexim Universal SA Piteşti.

Autoritățile județene speră ca cel mai târziu până la sfârșitul anului proiectul să devină funcțional. Credem că este nevoie de urgentarea dării în funcțiune a acestei importante investiții privind managementul deșeurilor din județul Olt întrucât primăriile din județ nu mai pot face față tonelor de gunoaie menajere și de altă natură care nu mai pot fi depozitate pe raza comunelor sau duse la vechile gropi de gunoi care au fost deja închise.