Liderii PNL și USR au fugit la București

6
932

În cursul zilei de 10 august a.c. s-au strâns în Piața Victoriei zeci de mii de persoane, parte dintre acestea venite din diaspora, pentru a protesta împotriva actualului Guvern. Oamenii nemulțumiți au cerut demisia Guvernului, însă nu au venit și cu o soluție clară în ceea ce privește pasul următor respectivei demisii.

De asemenea, cetățenii au ieșit în stradă și în orașele din teritoriu: Brașov, Sibiu, Timișoara, Craiova, Oradea, Iași etc, însă la Slatina… liniște și pace. Lapte și miere. În centrul orașului nici picior de om venit la protest. Nici pe conturile de pe rețelele sociale slătinene nu-i mare tam-tam. Doar doi lideri de filiale locale ale partidelor dau de veste cum c-au fugit la București. Își postează fotografii (vezi mai jos) despre cum sunt ei la protest.

Ceea ce-mi atrage atenția este că au ales să de-a o tură pe la capitală, poate pentru a strânge capital politic în ochii președintelui de partid?, în loc să capaciteze niște oameni, fie membri de partid, fie cetățeni sadea la un protest la nivel local. De ce nu au putut să protesteze în același mod la Slatina?

Întrebări ar fi multe: înseamnă fuga asta frică de răspundere? Frică de asumare? Este opoziția doar opoziție cu numele, nu și cu fapta? Or fi ei vânduți la PSD Olt și deranjau dacă întocmeau o manifestație ad-hoc în orașul natal?

Oare Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, și Silviu Anton, președintele USR Olt, chiar își doresc ceva mai bun pentru slătineni sau pentru ei înșiși?Or fi interesele personale mai presus de interesele comunității?

 

6 COMENTARII

 1. Din 10 august majoritarea românilor cer retragerea PSD de la putere. In acelasi timp,trebuie sa vină și demisia lui Liviu Dragnea de la şefia partidului. PSD, care a primit puterea pe mână şi nu a ştiut si nu știe ce să facă cu ea din cauză că este slab pregătit şi arogant.Acest partid al diletantilor si al hoților trebuie să părăsească guvernarea in mod rapid.
  Pentru PSD nu contează decât slugile lor din sistemul bugetar,in care și prin care a
  promovat tot felul de diletanți si de analfabeți funcționali:neamuri,copii,prieteni,amante si lipitorii de afișe electorale, supradimensionând schemele de personal şi suprasolicitând bugetul de stat, care şi-aşa nu dădea pe-afară.
  De fapt,decăderea PSD a început atunci când partidul , în speranța ca vor scăpa hoții de închisoare, s-a apucat să modifice legile Justiţiei noaptea, ca hoţul.
  Oricum,Dragnea și Valcov vor face inchisoare ca Berilă….

 2. Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din 10 august din Piaţa Victoriei.
  Sunt ferm convins ca instigatorii la violență din Piața Victoriei au fost oamenii lui Dragnea.Asa a procedat si Ion Iliescu in iunie 1990. In timpul mitingului pașnic,prin oamenii cu cagule si jandarmi,PSD a acționat împotriva ordinii publice şi a cetăţenilor acestei ţări (art. 46 – Legea Partidelor Politice: „Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească atunci când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice“).
  Asadar,deturnarea mitingului de către PSD este destul de evidentă,căci mitingul era împotriva lor. PSD ar fi avut de pierdut (la capitolul imagine) dacă mitingul ar fi fost paşnic, dacă oamenii ar fi strigat lozinci şi atâta tot. Ar fi pierdut cei corupţi, cei asociaţi în diferite forme de furat bani publici, ar fi pierdut sute de mii sau milioane de lei cei din clasa oligarhică, ar fi pierdut interlopii şi cei pasibili de a merge la închisoare sau pur şi simplu cei penali precum Dragnea si Valcov.Ziua de ieri a marcat începutul urcușului lui Dragnea si al PSD spre eșafod. Iar celor ce cred că nu risca nimic sprijinind un partid corupt, făcând parte dintr-un grup infracțional organizat la nivel de guvern și parlament, le-aș reamintim că diferența dintre cinci și cincisprezece ani de închisoare nu e de neglijat..

 3. Diletantul si parvenitul de Paul Stănescu face confuzie dintre uz si abuz.Azi, fostul șef de atelaje agricole,a declarat că; ,, ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei reprezintă „o bătălie între statul de drept, reprezentat de organismele sale legale, şi tentacule ale statului paralel”Care stat paralel,coane Paulică?Poate statul mafiot PSD.Statul mafiot PSD este cel care își bat joc de noi. De viața noastră, de munca noastră,de banii noștri.Paul Stănescu nu luptă pentru interesele României,ci luptă pentru păstrarea privilegiilor,ale lui,ale neamurilor lui și ale găștii lui de hoți.
  De fapt,instigarea la violență și diversiunea sunt reflexe vechi ale PSD (urmașul FSN) si ale Ministerului de Interne.Sa nu uităm manifestațiile antiguvernamentale din 13-15 iunie 1990.
  Atunci,oamenii lui Ion Iliescu au dat foc unui autobuz in Piața Universității,cu scopul vădit de a găsi un pretext pentru evacuarea manifestanților din Piața Universității. Atunci ministrul de interne era un general format si educat de comuniști,respectiv generalul Mihai Chițac,cel care in 1989 spunea; ,,La canaliile astea le trebuie revolutie? Lasă că le arătăm noi revolutie”, au fost cuvintele generalului Mihai Chitac, inainte de a deschide personal focul asupra a aproximativ o sută de oameni, dintre care mulți tineri și copii, aflati pe scarile Catedralei din Timisoara, in 1989. Nu trebuie să uităm: Gheorghe Diamandescu, şeful IGP în perioada 13-15 iunie 1990, raporta ministrului Chiţac “am dat foc autobuzelor, conform înţelegerii”. În 2001, când a fost audiat de către instanţa Curţii Supreme de Justţie, Diamandescu a spus că pe 12 iunie 1990 a realizat un plan de degajare a Pieţii Universităţii.
  Acum,dupa 28 ani de la manifestaţia antiguvernamentală din Piața Universității, același partid de sorginte comunistă PSD,prin slugile lui a incercat si încearcă ca să deturneze sensul adevărat al mitingului din Piata Victoriei. Diversiunile, jignirile si amenințările sunt un mod de viață in PSD.
  Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a scris sâmbătă, pe Facebook, că violenţele de la protestul de vineri din Piaţa Victoriei sunt o tentativă de lovitură de stat, iar responsabili sunt liderii opoziţiei în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis. Rădulescu i-a ameninţat pe protestatari: „Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare”.

 4. Chiar esti proasta si nu pricepi ca marea masa a oltenilor tai este spalata pe creeier de latrinele TV si nu simte nevoia de protest, traieste cu nostalgia tatucului de la Scornicesti. Cum sa iasa oltenii in strada, cand tractoristul din Visina tine temporar locul mulgatoarei din Videle si se preocupa de fericirea celui mai imbecil electorat din Romania? Ia consulta-l pe bolsevicul pupincurist Smedescu, colegul tau mai rosu, el iti va confirma!

 5. Pai ce vrei sa faca? Sa stea sa se uite ca in judet nu s-a facut nimic in 29 de ani?
  La Olt toti sunt spalati pe creier si se uita numai la Latrina 3.
  Atat e universul lor de intelegere.
  Normal ca s-au dus la Bucuresti sa protesteze.
  Cei care au fost la putere pana acum (iar la Olt a fost numai PSD) de la lovitura de stat din ’89 nu au facut atceva decat sa ia de la saraci sa isi bage lor in buzunare.
  Credeti ca degeaba strainii ne considera inapoiati? Cu actuala clasa politica si mai ales cea reprezentata de PSD care are numai retardati ca membri si lingai ordinari nu se va realiza nici un progres. Vom ramene o feuda. Bogatii vor fi si mai bogati iar saracii si mai saraci.

 6. Tot mai multe indicii ca actiunea represiva si violentele de vineri au fost premeditate. La MAI au circulat mesaje despre un plan „vizat” de Liviu Dragnea
  Tot mai multe indicii ca actiunea represiva si violentele de vineri au fost premeditate. La MAI au circulat mesaje despre un plan „vizat” de Liviu Dragnea.

  Ceea ce s-a intamplat vineri, 10 august, in Piata Victoriei este efectul unui plan de compromitere a manifestatiei pasnice conceput de apropiati ai lui Liviu Dragnea si pus in aplicare de Jandarmerie si de cel putin 100 de huligani infiltrati printre protestatari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here