Darius Vâlcov, omul de care România are nevoie…?!

13
6230

Vrem, nu vrem, slătineanul Darius Vâlcov este una dintre cele mai controversate persoane aflate la nivelul de sus al politicii românești actuale.

Pare ciudat și curios pentru unii faptul că, un condamnat de drept comun (alții spun că această condamnare nedefinitivă este dată din interese politice sau economice mari!!!) Darius Vâlcov, a ajuns să conducă de ceva timp, de fapt, România. Sunt mulți români, de la cei considerați de jos, până la cei aflați în vârful politic, economic sau de mare influență al țării, care au păreri opuse despre Darius Vâlcov. Cuvintele grele: impostor, penal, escroc, hoț, delapidator, trădător de țară, mafiot, s.a , sunt pansate și combătute de alții, la modul pozitiv: patriot, victimă politică, minte luminată, luptător pentru interesele românilor, sclipitor politic, executat că nu e trădător, un Putin al României, s.a.

Cotidianul Gazeta Oltului și, implicit, personal îl cunoaștem foarte bine pe Darius Vâlcov, fiind prima publicație locală, care l-a găzduit în paginile sale, chiar la debutul său imaculat în viața politică din Olt. Ulterior interesele, anturajul, unele fapte ale acestuia în cadrul Primăriei Slatina n-au fost acceptate de noi, drept pentru care relațiile noastre n-au fost bune, în toți acești ani. Publicația Gazeta Oltului  a prezentat în paginile sale foarte multe materiale negative , dar și pozitive din activitatea primarului și omului politic Darius Vâlcov. Nu suntem în măsură să decidem dacă faptele de care este incriminat sunt reale, adevărate și ilegale. Dar o justiție corectă poate da un verdict în aceste dosare penale privitoare la Darius Vâlcov. Personal, cu ocazia unei importante festivități a Gazeta Oltului, public, i-am prezis un viitor mare lui Darius Vâlcov:… ministru, prim ministru și chiar președinte al României. Mulți m-au privit cu suspiciune și chiar cu…atac de panică, că exagerez sau bat câmpii!, dar în discursul meu am adăugat un amendament important: dacă nu-l ajunge trecutul din urmă și nu-l mușcă rău cei din anturajul său.

Am apreciat la Darius Vâlcov, în primul rând, capacitățile sale intelectuale mult peste media actuală a clasei politice românești: cunoscător a mai multor limbi străine, un bun și pătrunzător orator, vizionar atent al economiei mondiale, pragmatic și dominator în relațiile de orice fel. Darius Vâlcov poate fi omul de care are nevoie România acum, ar fi un fel de Putin al nostru care să pună interesele naționale deasupra acelora din afară: grupuri de interese, multinaționale, vecini incomozi sau hrăpăreți…. Vâlcov al nostru este cu un cap peste tot ce avem noi acum în clasa noastră politică și lumea nu-i proastă, vede și-și pune întrebarea: Bine, bine, și Putin este acuzat că are miliarde în cont și este cel mai iubit rus din toate timpurile moderne”, de ce nu trebuie lăsat un om ca Vâlcov să conducă România cu o mână puternică și o mai mare autoritate în relațiile internaționale unde am devenit bătaia de joc a tuturor?! Sunt mari interese economice în joc: Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, Roșia Montană, zăcămintele de gaze și petrol din Marea Neagră, sistemele hidroelectrice și nucleare, dotarea cu tehnică militară și armament. Cine le coordonează și la nivelul cel mai înalt? Slătineanul Darius Vâlcov! Cine se luptă pentru a prinde cea mai mare bucată din cașcaval? Americanii, evreii, europenii (nemții, francezii, s.a), asiaticii (chinezii, japonezii), rușii…! Iată de ce, Darius Vâlcov este sprijinit, dorit, protejat, apărat de unii și dezonorat, hulit, penal, scos din joc sau lichidat politic de alții!. Eu cred în Darius Vâlcov, sunt dispus să-i iert toate cele rele făcute, să-l grațiez sau să-i amnistiez aceste fapte de care este acuzat… Îl prefer să conducă, România, dacă poate fi omul care să pună această țară pe un postament care să ne dea demnitatea și respectul furate, încrederea și liniștea de care avem nevoie, stabilitatea și predictibilitatea care ne lipsesc, bogăția și independența care ne-au fost furate!

Este un punct personal de vedere pe care, din ce în ce mai mult, îl împărtășesc tot mai mulți români: VREM UN OM TÂNĂR, PUTERNIC, VERTICAL, DUR, INTELIGENT, EXPERIMENTAT ȘI…JUCĂTOR  ÎN FRUNTEA ROMÂNIEI!

NB Îmi însușesc cu responsabilitate și inamabilitățile din partea acelora care au alte opinii, interese, preferințe sau sunt un…Gică contra!

Paul Dobrescu

13 COMENTARII

 1. Şefa Instanţei Supreme, judecătoarea Cristina Tarcea, a luat măsuri fără precedent şi le-a cerut magistraţilor să redacteze motivările restante până în septembrie. Este o veste proastă pentru liderii PSD, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, întrucât, imediat după ce apare motivarea, se poate stabili termen pentru judecarea apelului.

 2. Fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost condamnată, vineri, la opt ani de închisoare, pentru că a beneficiat în mod ilegal de fonduri din servicii de securitate, o pedeapsă care se adaugă celei pe care o ispăşeşte deja, informează AFP.

 3. Zeul de tinichea
  20 iulie 2018 14:58 at 14:58
  Darius Valcov, după ce că este un cameleon politic,un mare demagog si un mare corupt,respectiv un mare hoț dovedit de către instanțele de judecată,acum are și tupeul să ne dea lecții de politică economică,respectiv să inducă in eroare opinia publică din România, că el este cel mai cinstit si înțelept politician român din toată istoria modernă a României. Dar se înșeală amarnic,deoarece viața lui publică politică s-a sfârșit.Dar unii ziaristi lingusitori si lipsiți de simțul realității il idolatrizează ca pe un zeu.Așa a procedat si procedează și un alt corupt de înaltă clasă al PSD,Adrian Nastase. Condamnat pentru corupție, Adrian Năstase dă lecții tinerilor diplomați, la chemarea MAE..
  Așa vrea acum să procedeze si ,,hoțul dntre morminte” Darius Valcov.. Cu tupeul lui caracteristic si cu grandomania lui bolnăvicioasă dobândită încă din perioada PDL,Darius Valcov acum încearcă sa dea lecții sociale,politice și economice,respectiv să facă scamatorii politice si economice specifice unui om corupt și bolnav de paranoia.Dar este totalmente lipsit de viziune social, politică si economică.Ieri ne zicea ca gazele naturale se vor ieftini,dar realitatea il contrazice.De la 1 august a.c. pretul gazele naturale crește cu aproape 6 la sută.Dar asta nu-i decât o monstra de demagogie si prosteală specifică lui Valcov si PSD-ului.Grav este faptul că un condamnat penal are tupeul sa iasă in față poporului să vorbeasca verzi si uscate…Bine ar fi ca Valcov sa se privească in oglinda conștiinței, respectiv sa se pregătească pentru ispășirea a celor 7 ani de detenție.Nu de alta,dar soarta lui este pecetluită.
  Din acest motiv, consider că ar fi bine dacă ar fi eliminati din viața politică și din instituțiile sau autoritățile publice, toate persoanelor corupte, pe o anumită durată de timp,respectiv pe minim 10 ani de zile.In plus, după condamnare penală, să le fie confiscată toată averea dobândită ilicit in forma extinsă pana la gradul patru de rudenie,respectiv să le fie interzise anumite drepturi pe o anumită durată de timp.
  Nu de alta,dar asa s-ar pune capăt coruptiei,hoției și tupeului….

  La înfăptuirea unei politici corecte, în care persoanele corupte să fie eliminate din viaţa publică si politică , este necesară şi participarea opiniei publice, care trebuie să sancţioneze de fiecare dată pe toţi politicienii corupţi fie prin retragerea sprijinului electoral, fie prin sesizarea autorităţilor cu privire la existenţa unor fapte de corupţie. Vigilenţa societăţii civile este cu atât mai necesară cu cât, uneori, puterile statului pot ajunge la înţelegeri antisociale tacite(Parlament și Guvern)

  Pentru România,cei trei milioane de votanți ai PSD, au făcut si încă face posibil acest fenomen al coruptiei instituționalizate sub oblăduirea PSD.
  Din păcate,in România nu există director, primar, președinte de Consiliu Judetean,prefect,parlamentar si ministru al PSD care să nu fie corupt.
  Neparticiparea celor aproape 18 milioane de oameni cu drept la vot,a făcut si face posibila dominația PSD.Acest partid-stat de sorginte comunistă este cel care a generat si generează corupția la nivel inalt..In traducere liberă; corupția a făcut posibilă sărăcirea majorității românilor si îmbogățirea din banul peste noapte a PSD…
  Să sperăm că după 10 august 2018 lucrurile se vor schimba in bine pentru majoritatea românilor…

 4. Dobrescu Paul, autorul odei inchinate hotului care a furat si de la el, la fel cum a furat de la toti romanii furand din bugetele(banii romanilor) pe care trebuia sa le gestioneze este cea mai proasta si cea mai jegoasa forma de viata!
  Conditia umana nu poate cobori mai jos decat laudatul hotului.
  Paul, un sincer dute-n p!zd@ ma-tii.
  P.S.: Am observat ca ati sters toate comentariile, pentru ca toate erau negative. Parca iti insuseai cu „responsabilitate și „inamabilitățile” din partea acelora care au alte opinii”, Paul.
  Nicio problema, am sa urmaresc si am sa repostez de fiecare data cand stergeti.
  Sa va fie rusine slugilor de hoti ce sunteti!

  *pana acum mesajul asta a fost sters de 5 ori

 5. Senatorul PNL, Florin Cîţu, se întreabă dacă Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vor fi anchetaţi pentru „manipularea pieţei”, după ce au influenţat cotaţiile bursiere ale companiilor petroliere prin propunerea plafonării preţului gazelor…

 6. Lingușitorii și toate slugile PSD-ului să tacă.Sa le fie rușine.Toti votantii PSD sunt o mare pacoste pentru România..Din cauza lor avem asemenea ,,derbedei politice”
  Iar ,,8 ani cu executare” ar cam fi cazul să iasă din spațiul public,respectiv să își pregătească valiza pentru pușcărie,apoi dupa cei 8 ani, să se ocupe cu vândutul de gogoși in Piata Matache…

 7. Este clar: si in presa locala din Olt au aparut postacii platiti!! Ofensiva generala pe toate fronturile!!! Doar se apropie alegerile din 2019-2020. Nu stau degreaba baietii!! „VA VEDEM”!!!!!!!!

 8. Liviu Dragnea si Darius Valcov in toamnă vor primi sentința penală executorie pe care o merită fiecare.
  Vorba românului;,, după faptă si răsplată…”
  După aceste condamnări penale, PSD se dezintegrează totalmente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here