„Cea mai mare satisfacţie este să văd cum Slatina se consolidează economic” – interviu cu Emil Moţ, primarul municipiului Slatina

13
2060

După unu sau mai multe mandate exercitate de primarii postdecembrişti ai Slatinei, Dan Liviu Mircea, Gheorghe Păunescu şi Darius Vâlcov, alegerile din iunie 2016 l-au consacrat în funcţia de primar pe Emil Moţ, din generaţia tânără a PSD.

–    D-le primar, eraţi deputat când v-aţi hotărât să candidaţi pentru Primăria Slatina. Nu v-a plăcut să mai rămâneţi în Parlament?

–          Aici nu e vorba de plăcere sau neplăcere. Slatina avea nevoie de un primar PSD, iar partidul a hotărât ca eu să merg în această direcţie. Când eşti într-un partid, dacă eşti într-adevăr un membru devotat, trebuie într-un fel sau altul să te raportezi şi la ce vrea partidul, la nevoile lui, la ce trebuie să faci pentru ca partidul să fie mai puternic. Şi dacă partidul meu a considerat că eu trebuie să-l reprezint în faţa slătinenilor, din această postură de primar, n-am ezitat nicio clipă să vin în faţa electoratului slătinean şi să-l conving să mă aleagă. Nu mai spun că era o opţiune care corespundea perfect şi cu dorinţa mea. A fi primarul unui oraş ca Slatina este pentru oricine o imensă onoare.

–          Cu ce i-aţi convins pe slătineni să vă aleagă, d-le primar?

–          Bineînţeles, cu o ofertă electorală realistă, răspunzând unor cerinţe concrete şi având drept garanţie, în afara angajamentelor mele ferme, şi cuvântul unui partid serios şi puternic precum PSD. În esenţă, oferta mea electorală s-a referit la crearea a 2.000 de noi locuri de muncă, dintre care 1.000 numai în Parcul Industrial, modernizarea blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, creșterea siguranței cetățeanului prin extinderea sistemului de supraveghere video, introducerea pazei în toate unitățile de învățământ, rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, crearea a 1.000 de noi locuri de parcare. Totodată, le-am promis slătinenilor şi alte realizări precum continuarea reabilitării termice a blocurilor, amplasarea de containere de gunoi îngropate sau modernizarea tuturor locurilor de joacă. Desigur, lista e mai lungă, dar cel mai important este că toate promisiunile mele erau realizabile, iar timpul a demonstrat aceasta. Acum, la jumătatea mandatului, pot spune că sunt în calendar, pe drumul cel bun şi că până la sfârşitul mandatului toate se vor realiza în proporţie de 100%. Chiar şi mai mult de atât, ca să glumesc serios, căci pe parcurs s-au ivit şi alte oportunităţi, în beneficiul slătinenilor, care nu puteau fi ratate.

–          Exercitaţi o funcţie grea, de mare responsabilitate, care vă solicită la maximum. Ca orice drum în viaţă, desigur că şi acesta pe care mergeţi dvs acum e presărat cu satisfacţii şi decepţii. N-am să vă întreb despre ultimele, dar în legătură cu satisfacţiile…

–          Cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un primar este să vadă cum proiectele sale prind viaţă. În plus, în ce mă priveşte pe mine, cea mai mare satisfacţie a mea este să văd cum Slatina se consolidează din punct de vedere economic. Se cuvine să vă aduc aminte că în 13 iunie 2017 s-a inaugurat la Slatina, de către Grupul Prysmian, cea mai mare fabrică de cabluri din fibră optică din Europa. Şi tot atunci s-a inaugurat şi Parcul Industrial al Slatinei, pe teritoriul căruia s-a construit respectiva fabrică. Primăria Slatina a investit în amenajarea parcului, în dezvoltarea infrastructurii lui, iar rezultatele nu au întârziat. Din ce în ce mai mulţi investitori sunt interesaţi să îşi aducă afacerile la Slatina. Constatând că oraşul nostru este o zonă cu vad bun în afaceri, cu oameni harnici şi bine pregăţiţi şi beneficiind de o serie de facilităţi, tot mai mulţi aleg Slatina ca loc în care să-şi dezvolte activitatea economică. Practic, acest parc industrial este un paradis investiţional în devenire. De asemenea, noua investiţie a TMK Group constând în lansarea, în februarie 2018, a unei noi tehnologii de tratamente termice, adăugând la portofoliul de investiţii încă 36 de milioane de dolari, demonstrează o dată în plus că Slatina este un oraş propice investiţiilor, aici investitorii găsind un mediu prietenos şi stabil. Şi cunoscutul producător italian de anvelope “Pirelli” şi-a anunţat intenţia de a deschide încă o fabrică pe platforma industrială a Slatinei şi de a investi încă 200 de milioane de euro, până în anul 2021.

–          Care sunt, în prezent, direcţiile principale de acţiune în care este angrenată administraţia pe care o conduceţi?

O primă acţiune este cea care vizează înlocuirea mobilierului stradal din municipiu cu altul nou. Vor fi amplasate noi băncuţe, noi jardiniere, vor fi înlocuite toate coşurile de gunoi. Acţiunea a început, este în plină derulare, iar scopul este să facem un oraş cât mai frumos. După ce am terminat de amenajat tot spaţiul din jurul pergolei ridicate vizavi de fostul Complex Vacanţa, în apropierea BCR, în continuarea acţiunilor de reamenajare a spaţiilor verzi din oraşul nostru, ne-am gândit să facem un parc şi pe platoul din faţa Prefecturii. Ca să împuşcăm doi iepuri dintr-o lovitură, am zis să facem şi o parcare subterană, dată fiind această problemă deosebit de spinoasă, cu locurile de parcare în municipiu. Altă direcţie de acţiune priveşte centrul vechi al oraşului. Aici sunt numeroase clădiri de patrimoniu, de o certă valoare istorică şi arhitecturală, care însă, după retrocedarea lor către proprietarii de drept, neîntreţinute, au ajuns să se degradeze, procesul avansând de la o zi la alta. Nu puteam rămâne indiferenţi, chiar dacă nu dispunem de prea multe pârghii legislative prin care să venim în ajutorul proprietarilor. În acest sens ne-am gândit la o soluţie pe care au adoptat-o şi alte oraşe şi anume aceea de a deconta noi lucrările de restaurare, urmând ca proprietarii să ne restituie în rate, pe mai mulţi ani, cheltuielile. De asemenea, ne-am gândit la o serie de facilităţi fiscale pentru cei care-şi renovează casele. În acelaşi timp, suntem în continuare angrenaţi în acţiunea de termoizolare a blocurilor din municipiu. Până la sfârşitul acestui an, alte 20 de blocuri vor fi termoizolate. Peste 7 milioane de lei s-au alocat în acest scop, de la bugetul local. Cu cele 58 de blocuri pentru care a început procedura de licitaţie în vederea termoizolării lor în 2019 şi cu altele care vor fi reabilitate termic în 2020, circa 80% din blocurile Slatinei vor fi reabilitate termic până în 2020.

–          Ce mai e nou în legătură cu terenul fostei unităţi militare din Slatina?

–          Deocamdată, cel mai important lucru este că terenul respectivei unităţi a reintrat în proprietatea slătinenilor. Pe scurt, ne-am propus să realizăm acolo un Ansamblu multifuncţional, cu blocuri de locuinţe, un mall, un parc, spaţii pentru activităţi comerciale, pentru sport şi agrement, o grădiniţă, o creşă etc. Deja este gata proiectul pentru parcul ce se va amenaja acolo, pe o suprafaţă de 3 ha, cu piste de tartan pentru atletism, piste pentru biciclete, locuri de joacă şi multă, multă verdeaţă. Estimăm că în toamnă se va putea începe lucrul la parc, iar tot Ansamblul va fi gata în 5 ani.

–          Cu Esplanada ce intenţii aveţi?

–          Esplanada s-a degradat şi trebuie reabilitată. Am conceput un proiect nou în acest sens şi s-ar putea ca reconstrucţie ei să înceapă în primăvara lui 2019. Va fi o nouă Esplanadă, care face corp comun cu Expo Parcul, prin dispariţia scărilor.

–          Dar Sala Polivalentă, în ce stadiu mai este?

–          Avem promisiuni ferme din partea constructorului că va fi finalizată până în vara anului viitor. Căci toată problema este la constructor, noi avem toţi banii la dispoziţie, putem să-i dăm banii şi mâine, dacă mâine ar termina lucrarea. Pentru cei care încă nu ştiu, sala va avea o capacitate de 3.000 de locuri, iar pe lângă ea vor fi spaţii comerciale, birouri administrative, săli de conferinţă, o parcare de 120 de locuri şi o platformă de 1.000 de metri pătraţi pe care se vor putea organiza concerte în aer liber. Va fi încă o mândrie a oraşului.

–          Vom avea din nou o echipă de fotbal?

–          Şi nu numai! Vom avea şi un stadion nou, cu o capacitate de 10.000 de locuri. Am purtat discuţii în acest sens cu oficiali din Ministerul Dezvoltării care ne-au spus că există fonduri pentru această investiţie ce s-ar putea derula prin Compania Naţională de Investiţii. Cât despre echipa de fotbal, ea există deja, a fost înscrisă în Liga a V-a. Vom investi atât cât va fi necesar pentru ca echipa să promoveze până în Liga I. Chiar studiem posibilitatea ca, încă din toamnă, dacă se va găsi un loc, să înscriem echipa în Liga a III-a. Îi asigur pe iubitorii de fotbal din Slatina că nu va fi încă un proiect eşuat. Vom investi şi în grupele de copii şi juniori, astfel încât echipa de seniori să aibă o bază locală solidă şi, implicit, un viitor asigurat. Vom avea grijă să ne păstrăm talentele şi să facem din Slatina o putere fotbalistică la nivel naţional. Dar nu numai în legătură cu fotbalul avem gânduri mari! Vom investi şi în tenisul de câmp. Prin urmare, cu bani de la bugetul local, vom amenaja nu mai puţin de 6 terenuri de tenis la Clubul Nautic, 3 cu zgură şi 3 cu suprafaţă rapidă. Ne gândim chiar la organizarea unui turneu de tenis la Slatina.

–          În prezent fiind profesor la Colegiul Economic „P S Aurelian”, nu pot să nu vă spun că funcţionăm în condiţii de-a dreptul improprii, în două schimburi, într-o clădire neîncăpătoare, în timp ce clădirea principală aşteaptă cam de mult timp să intre în renovare. Să mai aştepte?

–          Aflată într-un stadiu avansat de degradare, clădirea nu mai prezenta siguranţă în situaţia unui cutremur mai mare. De aceea s-a luat hotărârea ca activitatea din respectiva clădire să fie redusă la minim, între timp efectuându-se o expertiză temeinică a întregii clădiri. Deşi, iniţial, a fost propusă pentru demolare, până la urmă s-a luat decizia ca această clădire să fie consolidată şi modernizată. Lucrările vor necesita nişte costuri importante, motiv pentru care căutăm o finanţare europeană. Dar, sigur, lucrările vor începe curând, chiar şi cu finanţare de la bugetul local, dacă nu vom găsi alte surse. Este o instituţie de învăţământ cu renume, care nu poate fi neglijată. De fapt, suntem preocupaţi de starea tuturor unităţilor şcolare din municipiu, copiii noştri merită cele mai bune condiţii de învăţătură. Aşa cum am procedat la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, unde am intervenit pentru ridicarea unui corp nou de clădire, asigurând astfel activitatea într-un singur schimb, aşa vom proceda şi la „Economic”. Avem în vedere, cum am spus, lucrări ample de consolidare, acolo, urmate de amenajări şi dotări după ultimele standarde în materie.

–          Care sunt principalele evenimente culturale ale Slatinei?

–          În fiecare an alcătuim un Program de proiecte şi manifestări cultural-sportive, multe dintre astfel de manifestări repetându-se de la un an la altul, devenind tradiţionale. Aşa sunt, de pildă, Zilele Slatinei, din ianuarie, când aniversăm împlinirea unui număr de ani de atestare documentară a oraşului, sau, mai nou, din iunie-iulie când sărbătorim declararea oraşului nostru ca municipiu. Intrate de mult în tradiţie sunt apoi manifestări ca: Festivalul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”, ajuns în acest an la a XX-a ediţie, Festivalul „Oltenii şi restu’ lumii”, care, la toamnă, îşi va derula a XXIV-a ediţie, sau Concursul „Disney Cup”, care, în iunie, şi-a consumat a XII-a ediţie. În legătură cu acesta din urmă, la care participă elevi din şcolile gimnaziale ale municipiului, câştigătorii sunt răsplătiţi de Primărie cu o excursie la Paris, la Disneyland. Alte manifestări, ca să mai enumăr doar câteva, sunt: „Slatina, Oraşul Copiilor”, Concursul naţional de muzică uşoară şi dans modern „Stelele Olteniei”, „Ziua Recoltei”, „October Fest – Slatina Fest”, „Târgul de Căciun”, ca să nu mai vorbesc de numeroasele manifestări culturale curente de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Muzeul Judeţean de Istorie sau, mai nou, de la Atelierul Intercultural „Victoria”. Şi pentru că în acest an se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, vom acorda o atenţie cu totul deosebită sărbătoririi Zilei Naţionale a României. Pentru toate manifestările cultural-sportive şi educative din acest an, Consiliul Local Slatina a alocat o sumă importantă, peste 2,8 milioane de lei.

–          Şi o ultimă întrebare, d-le primar. Într-o frază, cum vedeţi Slatina anului 2020, la sfârşitul primului dvs. mandat?

–          Slatina anului 2020 va fi un oraş modern, cu locuitori tineri, care au ales să se dezvolte în plan personal şi profesional în oraşul lor natal, un oraş prosper, cu o stabilitate a locurilor de muncă, frumos, curat, liniştit peste care va stărui perpetuu farmecul vechiului târg.

–          Vă mulţumesc, d-le primar.

Constantin Smedescu

13 COMENTARII

 1. De fapt, cine este primarul PSD,Emil Moț?Politic este un parvenit .Administrativ este un diletant.Dar dincolo de aceste
  ,,calitati”primarul Slatinei ar trebui să fie servitorul alegătorului, deoarece primarul este omul care strânge banii platitirilor de taxe si impozite şi îi administrează în interesul cetăţenilor. Primarul este omul care ar trebui să se aplece cu respect în faţa fiecarui alegător şi să îi spună tot ceea ce a făcut cu banii lui şi cu banii celorlalţi alegători. Un primar işi scoate pălăria în faţa cetăţeanului şi trebuie să îi mulţumească în fiecare zi că i-a făcut onoarea să îl pună să administreze banii comunităţii. Aşa ar fi corect si logic. Dar la noi firescul nu există iar logica este întoarsă pe dos. La noi, cu largul concurs al majorităţii votantilor și al aplaudacilor PSD ,primarul nu mai este slujitorul comunităţii, ci stapânul acesteia. La noi, primarul se plimbă cu capul sus şi cu nasul în Lună în timp ce mulţi alegători se consideră slugile primarului. Am văzut in trecut ce specimene de primari ne-a dat PSD;Darius Valcov ,Minel Prina…niste hoți dovediți de instanțele de judecată .Pentru că, nu-i aşa, primarul este sus iar ei sunt nişte bieţi oameni. Alegătorul-slugă se pleacă până la pământ în faţa primarului, îl priveşte cu admiraţie, este gata să îi sărute mâna în semn de supunere oarba, aşa cum se săruta odinioară mâna sultanului. Alegatorul-slugă al PSD-ului nu întelege că EL l-a pus sus pe primar şi nu primarul l-a pus pe jos pe el. Alegatorul-slugă abia aşteaptă să îi arunce un mic di o bere, si o privire scurtă ca să fugă acasă şi să se laude fericit: “Mi-a dat sa beau ,să mănânc si a dat primarul mâna cu mine !” La noi, primarul s-a învăţat că el nu dă socoteală nimănui. A învăţat că există o hoardă care poate fi condusă uşor, cu doi trei mici si-o bere, cu un concert şi câteva bănci montate la vedere pe bulevard A.I.Cuza….Nu de alta,dar votantul-sluga al PSD-ului o să se oprească în drumul către concert, mâncând încet din cei trei mici şi privind băncile cele noi de pe bulevard.. Apoi spune, cugetând adînc: ”ce bancă, domnule, ce bancă. Se vede că primarul munceşte, nu ca ceilalţi care nu au făcut nimic”. Atâta timp cât există țărani proşti care să îl voteze fără să îl întrebe nimic, care pică în fund în faţa unor lucrări normale şi care acceptă orice minciună a primarului, de ce să dea acesta socoteală contribuabiluiui slătinean?De ce să explice platitorului de taxe si impozite ce a făcut cu banii comunităţii? Dacă nu te întreabă nimeni, de ce să răspunzi? Primarul a ajuns nu numai un vătaf ci chiar un sultan. El decide ce se face, el decide cine trebuie să fie director ‘’acolo’’ sau ‘’dincolo’’. El decide cine ‘’unde’’ şi ‘’pe cine’’ angajează, el stabileşte pe unde ai voie sa treci, el stabileşte pentru tot, în locul tău. El decid unde face parcările auto…El decide ce sărbători sunt indicate pentru urbe…Şi dacă tot nu îl întreabă nimeni ce face cu banii, de ce să nu îi cheltuiască aşa cum vrea el? De ce să nu plătească lucrări la preţuri de 2, 3 sau 4 ori mai mari? De ce să nu îmbogăţească nişte firme care, recunoscătoare, vin cu plicul gros unde trebuie şi când trebuie?
  De fapt,primarul face parte dintr-o gașcă care a fost educată de hotii versați ai PSD-ului cum să fure si cum să mintă diplomatic…
  Oameni care îl vor vota în continuare pentru ca nu cumva, Doamne fereşte, să fure altul. Iar din patru în patru ani, cetăţenii nu işi aleg un administrator al banilor publici ci îşi aleg un stăpân căruia să le fie slugi credincioase. Îşi aleg omul care să-i fure cinstit si democratic.D-aia sunt toți PSD-isti împotriva DNA-ului….

 2. mare noroc ca nu sunteti vecin cu Articus care functoneaza de 10 luni fara autorizatie de constructie
  ce ar fi sa dormiti cu nepotii in locul meu peste frum de trei sali de restaurant cu trei feluri de muzici si cinci usi pe care circula continuu, se deschide o usa iti rasuna n timpane o manea, se deschide alta usa iti tipa in timpane alta muzica, .., se deschid toate cinci odata sare perna de sub cap cu saltea cu tot.oare cu ce se deosebeste de BERCEA, avem constructie fara autorizatie, avem amenintare cu moartea, avem violenta fizica cu certificat medico legal, avem amenintare de fata cu politia pentru care s a facut proces verbal, nu degeaba se lauda ene sanda ca are pile la inspectia judiciara si consiliul judetean. la 800 locuri restaurant, fabrica mobila, fabrica saltele, 12 garsoniere in regim hotelier, 2 apartamente in regim hotelier, 2 magazine Legea prevede peste 100 locuri parcare si ei nu au dat bici de trotuar cum au facut toti cetatenii tarii.cum e domnule primar sa va fiti nevoit sa mergeti cu copii printre masini pe carosabil, pentru ca trotuarul e confiscat de articus si transformat in parcare , blocheaza traficul de masini si pietoni pe o strada intraga.oare cine are interes sa i sustina si de ce? muzica infernala pina la cinci dimineata.jos sustinatorii ilegalitatilor.

 3. In Occident, patroana de la Articus ar fi fost arestata imediat,iar primarul destituit de Prefect.
  Dar sa nu ne miram,deoarece azi traim in republica lichelelor comuniste,al gastilor si al grupurilor de interese conduse de comunistii si securistii din PSD.Dar in toamna o sa fie vai de cozonacul lor…

 4. Ba omul asta este bolnav cu capul ca si Dragnea la Teleorman ca si Stanescu Oprescu Iordache din OLT . Astea sunt redusi mintali si au ceva in comun : urasc oamenii , urasc pe cei care iau votat pentru ca stiu ca sunt handicapati din aceasta cauza ei nu au facut nimic pentru Teleorman Olt si Vaslui , judete unde analfabetismul este in floare si unde PSD castiga alegerile

 5. Omule,te apreciez pentru piesa de teatru pe care o joci,scenariul e bun dar actorul este dus cu capul,uraste tot ce inseamna PSD.
  De fapt,nici el nu stie ce vrea : ba,o razbunare pe Articus,Bercea,ba are ceva cu Stanescu,Oprescu sau Moț. Pacat ca nu te uiti in oglinda,frustatule…

 6. Adevaru e ca orasul chiar are o alta fata -mai frumoasa,nu neg..Mai sint multe de facut,dar se vede ca se face ceva,ca se lucreaza prin oras la dioverse.Mi-e indiferent cine e primar,dar sa faca ceva,altfel va pierde votul oamenilor la alegerile care vin deci va pierde pe mina lui daca nu va face macar jumate din ce a promis.

 7. Slatina a ramas la fel ca acum 4 ani.
  In afara de lucrari de rutina, de intretinere, nu s-a facut nimic notabil.
  Pe vremea lui Vilcov, un hot cum probabil veti spune, toata Slatina era un furnicar si un santier toata, acum trece anul pana se misca ceva minor.
  Mai nou schimba bancutele si cosurile de gunoi.
  Pai la potentialul orasului asta e administratie?
  P.S.
  Terminati cu semi-analfabetii pusi in functii de conducere. Luati profesionisti adevarati. Va faceti de ras zi de zi cu maimutoi pusi de partid in functii.

 8. Vă dau un exemplu de săptămâna trecută, pe care l-am discutat în plenul Curţii, la o comună se fură 800.000 din impozitele şi taxele locale preluate de la cetăţeni. (…) Cazuri din acestea avem unul sau două pe săptămână. Nu este o treabă izolată (..) În 80% din astfel de cazuri în 24 de ore se aduc banii înapoi, dar furtul tot furt este”, a afirmat Nicolae Văcăroiu, citat de News.ro.
  Asadar,sa nu ne miram cand o sa auzim ca Moț Emil este anchetat de catre DNA..

 9. Banii contribuabililor din Slatina se ridica anual la cateva milioane de euro..
  Din acesti bani se pot face multe.Daca face două festivaluri gen Cântarea României ,cu mici si bere gratis,in numele PSD-ului,dar de fapt cu banii noștrii, respectiv dacă schimbă mobilierul stradal o dată la 5 ani,asta nu reprezintă decât 2 la suta din cat incaseaza Primaria Slatina… Restul banilor se duc in salariile angajatilor slugi ai PSD din primărie si in conturile gastii de hoti ai PSD-ului.
  Apropo,cum se prezintă mașina Mustang
  a directorului de la bazinul de inot, finului lui Mot?Sper ca nu ruginit in garajul din sat…

 10. Un bolid de lux marca Mustang costa 45-50000 de euro….Directoru bazinului de inot din Slatina ar fi cazul sa fie intrebat de catre Fisc si DNA de unde a avut bani pentru achiziționarea unui asemenea bolid de lux…

 11. de trei ani articus functioneaza Fara AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE cu 4sali restaurant cu 4 tarafuri
  diferite cu 7 usi care dau in casa de peste drum, cu nuntile care se desfasoara in plina strada si nuntasi lipiti de gardul casei de peste drum.politistii sositi la fata locului recunosc faptul ca vecinii de peste drum au accesul blocat la proprietate de trei ani, sunt puse cioburi, sticle diverse obiecte blocand accesul la peoprietate zi zgomotul infernal si spun ca daca primarul ii sustine ei ce pot face???patroana articus se lauda cu pile care o acrotesc Orice ar face, sa aiba ene sanda dreptate cind spune ca are pile care favorizeaza infractorul????cum isi poate expliva orice concetatean ca in timp ce pentru un spatiu comercial cu o camera primarul solicita 5 locuri parcare in timp ce articus detine de 3 ani
  -fabrica de mobila
  -fabrica de saltele, garsoniere in regim hotelier
  -apartamente in regim hotelier
  -magazin de mobila cu ataj
  -4 sali restaurant in zona cu case cu o capacitate de aproximativ 1200 locuri care de revelion arunca munti de pahare sparte pe domeniul public si 7 usi care dau spre casa vecinilor si
  ZERO LOCURI PARCARE>
  articus a achizitionat-fara a da deschide poarta vreodata-1400metri teren in dreptul intersectiei unde pentru a ajunge la cei 1400m are o cale de acces de cel puti 150 metri si articus afiseaza sfidator pe poarta 4000m parcare.detine un loc incuiat de 1400m, cate masini pot fi parcate pe 1400m in conditiile in care trebuie lasat spatiu de deschidere usa si spatiu fata, spate de a putea iesi masina.calea de acces din dreptul intersectiei este ingusta , permite doar un sens de mers.
  intrebare:cate locuri de parcare conform legii si normativelor in vigoare trebuie articus pentru a nu mai fi ilegali?????
  articus nu detine autorizatie de constructie, s o asemana cumva cu COLECTIV, blocheaza un cartier intreg si pun in pericol viata atator oameni, toate trotuarele sunt blocate, viata pietonilor este pusa in pericol.
  solicit plan de incadrare in zona.

 12. de ce este o lege pentru cetatenii tarii in timp ce dl primar favorizeaza infractorul , o face parte dintre pilele cu care se lauda ene sanda???
  neam de neamul meu psd NU vom mai vota.
  ln acest oras se pot arunca cu cioburi, se poate incalca dreptul legal de acces la proprietate, se pot pune in poarta omului orice i trece lui articus prin minte si dl scaete de la politia locala m a chemat de acasa pe mine si pe sotul meu la politia locala si a spus ca tot ceea ce tine de domeniul public si fisa postului dunealui ne a spus ca NU ARE CUM SA NE AJUTE.doream doar sa si faca DATORIA si sa readuca legalitatea la articus, dragi concetateni daca aveti bani multi si pile va puteti permite ORICE.doar sa nu scuipati seminte pe domeniul public ca sunteti amendati.
  articusegal ilegalitate egal fara autorizatie de constructie, ZERO locuri parcare sub umbrela politiei locale si a primariei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here