PSD Olt, alături de Liviu Dragnea

6
283

PSD Olt este alături de Liviu Dragnea președintele executiv al partidului care a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare (n.r. sentința nu este definitivă), în dosarul angajărilor fictive.

Social democrații olteni consideră că Liviu Dragnea trebuie să facă parte din echipa PSD pentru a continua și finaliza proiectele asumate în fața electoratului.

Organizația Partidului Social Democrat Olt își manifestă susținerea pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, atât în funcțiile politice, cât și cele administrative. Avem de partea noastră votul electoral și un program de guvernare la care nu renunțăm, în ciuda bruiajelor venite din partea unor formațiuni politice minore, care nu reușesc niciodată  vreun succes electoral, dar se pricep de minune să creeze zgomot și scandal; care nu înțeleg că democrația presupune câștigarea alegerilor la urne, prin vot liber și că puterea nu se câștigă prin jocuri de culise și diversiuni.

Decizia de aseară, de altfel cu un grad ridicat de incertitudine, având în vedere faptul că există o opinie separată în completul de judecată,  are un substrat politic puternic, care legitimează discursul organizației noastre, din ultima vreme. Este o decizie în primă instanță, iar Constituția ne obligă să credem în prezumția de nevinovăție a oricărui cetățean român, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD Olt.

Ilie Bîzoi

 

6 COMENTARII

 1. Oltul este mereu primul impotriva majoritatii.Oltenii așa au făcut si atunci in 18 decembrie 1989,cand activiștii PCR ,actualii PSD-isti au trimis muncitorii cu bâte la Timișoara…Dar cand au ajuns in Gara Timișoara, majoritatea muncitorilor din Olt au fraternizat cu manifestanții anticomuniști din Timișoara,deoarece au văzut ca adevărul era cu totul altul decât cel prezentat de activistii PCR..Daca nu credeti,atunci duceti-va si intrebati-l pe fostul director al I J C M-Olt,Pavel Belinski,membru marcant al nomeclaturii comuniste si al PSD Olt….

 2. Este normal sa existe intr-un complet de judecata al I C C J opinii separate,dar nu minoritatea decide,ci majoritatea…
  Acum,dupa aceasta primă sentință dată lui Dragnea,este firesc si moral,in frunte cu Dragnea, toate conducerile PSD judetene ,respectiv Primul-Ministru al României sa isi dea demisia.Se aude,domn Stanescu?!

 3. Comunicat

  Potrivit art. 126 alin. 1 din Constituţia României, justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.

  Prin urmare, respectarea Constituţiei şi a principiului separaţiei puterilor în stat impune ca justiţia să se realizeze numai în sala de judecată şi numai în baza dispoziţiilor constituţionale ale legii.

  Derularea procedurilor judiciare într-un stat de drept presupune faptul că judecătorii sunt singurii în măsură să se pronunţe asupra temeiniciei unei acuzaţii, în baza probelor aflate la dosar, dar şi faptul că orice analiză asupra celor statuate în primă instanţă nu poate fi realizată decât prin intermediul căilor de atac prevăzute de lege.

  De aceea, membrii executivului sau legislativului nu au căderea să aprecieze în ce măsură o hotărâre judecătorească va fi menţinută sau nu în căile de atac şi nici nu au competenţa legală de a constata că aplicarea legii este sub influenţa arbitrariului, toate aceste competenţe aparţinând instanţelor de control judiciar sau Inspecţiei Judiciare, atunci când există indicii că s-ar fi săvârşit o abatere disciplinară.

  Înalta Curte a apreciat întotdeauna libertatea de exprimare dar reaminteşte că, potrivit jurisprudenţei CEDO, libertatea de exprimare nu are caracter absolut nici măcar atunci când este vorba de justiţie.

  De aceea, a susţine că Înalta Curte a încălcat deciziile Curţii Constituţionale înainte de a cunoaşte conţinutul şi raţionamentul logico-juridic al hotărârii nu poate sluji în nici un fel la corecta informare a publicului şi este de natură a arunca îndoiala şi neîncrederea asupra actului de justiţie.

  Apreciem îndemnul la cumpătare, dar ne îndoim de sinceritatea unui astfel de demers atunci când el este dublat de afirmaţii potrivit cărora este evident că hotărârile au fost politizate sau reprezintă un răspuns vindicativ la presiunea străzii.

  Cumpătarea, atunci când este vorba de hotărâri judecătoreşti, presupune cunoaşterea aprofundată a procedurilor judiciare, dar, mai ales, a motivării hotărârii judecătoreşti în discuţie.

 4. Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă ”profunda îngrijorare” faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

 5. Acum ca sa rupt lanțul de furat o sa intrați cu capul drept în rahat.Acuma o sa vi se dea aramă pe fata ce scursuri umane și morale sunteți politicienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here