(P) Poate Spania sa castige Campionatul Mondial din Rusia?

0
192

Dupa 4 ani parca mai lungi ca niciodata, asteptarea a luat sfarsit! Cele mai in forma echipe nationale din lume urmeaza sa se lupte in perioada 14 iunie-15 iulie pentru trofeul de Campioana a Lumii, detinut in acest moment de Germania. Daca despre sansele principalelor favorite la trofeu in acest an, Brazilia si Germania, s-au scris zeci de articole, haideti sa vedem cum stau lucrurile in cazul Spaniei, favorita numarul 3 conform agentiei de pariuri online Unibet.

Cu zece ani in urma, ,,generatia de aur’’ a Spaniei a inceput sa domine lumea fotbalului international, sub comanda lui Vicente del Bosque, invingand cu 1-0 Germania in finala Euro 2008, desfasurata la Viena. Castigarea titlului de Campioana a Europei era doar inceputul pentru Iker Casillas, Sergio Ramos, Carlos Puyol,  Raul Albiol, Xabi Alonso, Andreas Iniesta, David Silva, Fernando Torres sau David Villa. Doi ani mai tarziu, experienta si valoarea lotului isi spunea din nou cuvantul, Spania reusind sa castige primul titlu de Campioana a Lumii, dupa ce a invins cu 1-0 Olanda, in ultimul act al Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010. Alintata de suporteri ,,Furia Roja’’, in 2012 Spania a reusit minunea din nou, castigand pentru a doua oara consecutiv Campionatul European, de aceasta data organizat in Ucraina. Golurile din finala castigata cu 4-0 in fata Italiei au fost marcate de David Silva ’14, Jordi Alba ’41, Fernando Torres ’84 şi Juan Mata ’88.

Era dominatiei iberice s-a incheiat in 2014, cand Spania a parasit Cupa Mondiala din Brazilia inca din faza grupelor, fiind invinsa de Olanda cu 5-1 si de Chile cu 2-0.

Declinul a continuat si in urma cu doi ani, in Franta , cand Italia si-a luat revansa pentru finala din 2012, trimitand Spania acasa inca din faza optimilor. Asa cum era normal, Vicente del Bosque s-a retras de la carma nationalei, lasand loc lui Julen Lopetegui (51 de ani). Dupa numirea acestuia ca selectioner, Spania nu a mai pierdut nici un meci, calificandu-se ,,en fanfare’’(9 victorii si un egal) dintr-o grupa din care au mai facut parte Italia, Albania, Israel, Macedonia si Liechtenstein. Chiar daca in afara de Italia, adversarele au fost destul de slabe, trebuie sa remarcam golaverajul excelent in grupa al Spaniei, 36-3, iar cand ai in echipa 6 jucatori de la Real Madrid si 4 de la FC Barcelona, iar ceilalti evolueaza la echipe de fotbal ca Chelsea, Manchester City, Arsenal, Atletico Madrid sau Bayern Munchen esti obligat sa speri la castigarea editiei cu numarul 21 a Cupei Mondiale. In Rusia, Spania face parte din Grupa B, in care mai evolueaza Portugalia, Iran şi Maroc, reprezentantele Peninsulei Iberice avand sanse extrem de mari sa ajunga in optimi. Primul meci din aceasta grupa, cel dintre Spania si Portugalia, este programat pe 15 iunie, cu incepere de la ora 21:00, fiind primul meci ,,de foc’’ al editiei cu numarul 21 a Campionatului Mondial.