Studii Canadiene

0
165

FLLS

Strategii comunicaţionale interculturale– literare şi lingvistice masterat interdisciplinar de 2 a ni 2018-2020

http://www.ggr.ro/Celan_Zentrum_Masterat_2010_12_Prezentare.htm;

http://www3.limbi-straine.ro/2010/03/anunturi/strategii-comunicationale-interculturale-%e2%80%93-literare-si-lingvistice.html

MODULUL de STUDII CANADIENE linkul catre site-ul blogului SCILL:
http://scillunibuc.blogspot.ro/p/studii-canadiene.html

  • Din 1997- in colaborare cu Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, modulul de STUDII CANADIENE se desfăşoară acum în cadrul masteratului STRATEGII COMUNICAŢIONALE INTERCULTURALE: LITERARE ŞI LINGVISTICE .El oferă un studiu inter- şi multi- disciplinar al culturii şi societăţii canadiene dintr-o perspectivă comparativă europeană, cursurile teoretice punând accent pe multiculturalism, discursul intercultural în literatură şi interferenţe culturale la nivelul limbii. Programul oferă cursuri de comunicare mediatică si studiul literaturii de expresie engleza si franceza precum şi cursuri de imbunătăţire a practicii limbilor engleză şi franceză la nivel oral şi scris, inclusiv limbaje specializate si corespondenţă de afaceri, răspunzând astfel atât exigenţelor şi oportunităţilor de pe piaţa muncii, cât şi nevoilor de comunicare inter- şi trans- culturală.

  • Cadrele didactice au efectuat specializări în Canada, programul beneficiind şi de contribuţia unor specialişti din Canada, Germania, Franţa, Republica Cehă, Polonia.

  • Absolvenţii vor putea ocupa posturi în diverse domenii ale vieţii sociale, politice, culturale şi economice care implică relaţii cu Canada, în instituţii centrale de profil, organisme internaţionale, ambasade, organizaţii non-guvernamentale, fundaţii culturale, mass media, edituri şi publicitate. Dar si sa fie angajaţi ca profesori în învatamantul liceal şi în învăţămîntul superior şi cercetare sau sa îşi continue studiile prin programul de doctorat.

  • Numeroşi masteranzi au câştigat burse de studiu ERASMUS si în Canada.

  • Programul se bucură de sprijinul constant al Ambasadei Canadei la Bucureşti şi al Asociaţiei Central Europene de Studii Canadiene.

Acest program de 4 semestre este deschis tuturor absolvenţilor de învaţământ superior de lungă durată, cunoscători ai limbilor engleză/ franceză la nivel bun şi franceză/engleză la nivel de înţelegere. Licenţiaţii de la facultăţile nefilologice pot obţine certificate de competeţă lingvistică B2 pentru engleză sau franceză , iar disertaţia şi-o pot scrie şi în limba română.

Admiterea

1. Proba de dosar(media la licenţă etc), examinarea dosarelor se face de către comisie.

2. Proba orală: prezentarea in limba A (engleza/franceza) pe bază de hand-out a unei teme de cercetare aleae, In dosarul de inscriere candidatul va depune si o declaratie pe proprie raspundere de cunoastere a limbii B (franceza/engleza) la nivelul posibilitatii de a urmari cursuri in acea limba.

Admitere locuri de la buget –sesiuni Iulie si Septembrie:

Informaţii suplimentare:

 danifrumusani@yahoo.commonibott@yahoo.comileanamihaila59@yahoo.com