Bercea Mondial trimis în judecată pentru tentativă de omor, după … 9 ani de cercetări

0
837

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție transmite printr-un comunicat de presă că, după 9 ani, a reușit să finalizeze cercetările și să-i trimită în judecată pe ANGHEL SANDU, zis Bercea Mondial, sub acuzația de tentativă la infracțiunea de omor și pe ANGHEL LAURENȚIU, sub acuzația de tentativă la infracțiunea de omor calificat. De menționat că la data prezentei Bercea Mondialu’ se află în arest, în altă cauză.

Infracțiunile de care sunt acuzați cei doi au avut loc la data de 22 ianuarie 2009, pe raza municipiului Slatina, când, pe fondul unui conflict spontan generat de neînțelegeri asupra unui teren, inculpatul Anghel Sandu a lovit cu un cuţit şi alte corpuri dure o persoană, ce vânduse anterior terenul respectiv unui terț. În același context, persoana vătămată, precum și o alta, ce o însoțea, au fost lovite de inculpatul Anghel Laurențiu (fiul inculpatului Anghel Sandu) cu un autoturism la volanul căruia se afla, rulând cu mare viteză şi urmărind victimele. În urma altercației, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viața în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12-13 zile îngrijiri medicale, iar cealaltă 80-90 de zile.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Olt.

Parchetul de pe lângă ÎCCJ precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa:telegrafonline.ro