PSD Olt anunță participarea a peste 10.000 de olteni la mitingul de sâmbătă. Secretarul general al PSD Olt, Virgil Delureanu: „Nimeni nu a fost forțat”

0
2660

Mitingul de sâmbătă, 9 iunie, din capitală, la care sunt așteptați sute de mii de români, se va desfășura cu participarea a peste 10.000 de cetățeni din Olt.

Secretarul general al PSD Olt, Virgil Delureanu, a declarat  joi, pentru Gazeta Oltului, că toate organizaţiile de partid din judeţ şi din municipiul reşedinţă vor participa sâmbătă la mitingul organizat în capitală, delegaţia din judeţ urmând a număra peste zece mii de membri și simpatizanți PSD. Delureanu a ținut să precizeze că nimeni nu a fost constrâns să participe la acest miting sau amenințat că va fi concediat ori că va suporta unele consecințe dacă nu va fi prezent la manifestație. „Vor fi peste 10.000 de membri de partid și simpatizanți care și-au manifestat dorința de a merge la acest miting organizat de PSD în Piața Victorie. Vreau să informez pe această cale că nimeni nu a fost forțat. În niciun caz nu s-a discutat pe tonul: «Bă dacă nu mergi te dau afară de poimâine. Nu este adevărat». Și-au manifestat dorința peste așteptările noastre, și mă refer la cetățeni care poate nu sunt membri de partid, dar care doresc să meargă alături de noi la București, a spus Delureanu.

Secretarul general al PSD Olt speră ca delegația olteană să nu întâmpine probleme la intrarea în capitală. Sperăm să nu avem niciun fel de probleme la intrarea în București deoarece mijloacele de transport pe care le avem, cele 14 autocare și 16 microbuze, unele sunt neidentificate până la ora aceasta. Și spun asta întrucât probabil colegi de-ai noștri din teritoriu și-au luat și microbuze din alte județe. Cert este că autocarele și microbuzele vor fi preluate de către Poliția Rutieră a municipiului București, în jurul orei 16.00, începând cu bulevardul Iuliu Maniu și oamenii vor fi duși probabil pentru debarcare, în jurul orei 17.00, pe bulevardul Nicolae Titulescu la intersecția cu strada Buzești. Autocarele noastre vor avea în parbriz Miting București și județul Olt, a adăugat Delureanu.

Bineînțeles că vor fi foarte mulți membri și simpatizanți PSD care se vor deplasa la București cu mașinile personale. În Piaţa Victoriei, fiecare judeţ va avea un perimetru delimitat, iar toată lumea va avea neapărat pancarte şi steguleţe tricolore. Cheltuielile pentru deplasare şi recuzită vor fi suportate de fiecare organizaţie în parte. Cât privește ținuta instrucțiunile sunt clare: de la mijloc în sus, toată lumea trebuie să poarte alb. În ce privește costumația, de la brâu în sus este obligatorie cămașă albă, tricou sau bluză albă. În rest va trebui ca fiecare membru și simpatizant să aibă la el o sticluță cu apă și un sandwich deoarece știm că va fi foarte aglomerat pe traseu și nu dorim să  blocăm traseul până în București, a mai spus secretarul PSD Olt. Delureanu susține că toate detaliile legate de acest miting au fost puse la punct, atât președinții de filiale, cât și parlamentarii din Olt implicându-se total în organizare acestei acțiuni . Toți parlamentarii sunt conectați și angrenați la această acțiune. Toți președinții de filiale și-au adus contribuția și și-au organizat sectoarele dumnealor. Mai mult, atât domnul deputat Iancu, cât și domnul senator Renică Diaconescu, sunt agrenați la maxim și probabil că se vor ocupa ca prietenii, rudele și membri de partid pe care îi iau să se deplaseze în bune condiții în Piața Victoriei. Cu domnul vicepremier Paul Stănescu ne vom întâlni în jurul orei 18.00, în sectorul în care vom fi repartizați din Piața Victoriei, a conchis Delureanu. Redactorii Gazeta Oltului au reușit să discute joi și cu o parte dintre parlamentarii PSD de Olt. Iată ce au declarat aceștia cu privire la organizarea acestui miting:

Deputat Marius Iancu: Semnalele în privința participării sunt pozitive după ce am discutat și cu primarii din județ. Toată lumea a primit cu interes această acțiune. Încă nu am stabilit detaliile legate de plecare, în rest totul este pus la punct. Bănuiesc că în jurul prânzului se va pleca

Senator  Renică Diaconescu:Da, am pus la punct detaliile legate de deplasare, dar mai multe nu vă pot spune pentru că organizarea este strict internă. Eu cred că toți membri și simpatizanți știu pentru ce merg. Toți oamenii cu care eu am stat de vorbă chiar vor să vină și chiar sunt împotriva metodei de a-i lua cu forța și nici nu cred că în județul Olt există așa ceva. Am discutat și cu domnul Delureanu, la Olt nu există astfel de presiuni

Deputat Alexandru Stănescu: Eu acum merg să mă întâlnesc cu oamenii mei din zonă, pentru că acum am ajuns de la București. Nu este nicio presiune. Din contră am avut surpriza ca noi să le solicităm un număr și dumnealor să ne spună că vin mai mulți de atât pentru că oamenii vor să meargă la miting. Cam aceasta este poziția pe care am simțit-o eu. Singurele lucruri pe care doresc să le transmit membrilor și simpatizanților PSD este să meargă, să respecte chestia civică și să-și spună punctul de vedere

Vicepremierul Paul Stănescu, care este totodată și președintele PSD Olt, a declarat că era nevoie de o astfel de manifestare, precum mitingul de susţinere a Guvernului, pentru că „trebuie să se audă şi vocea care susţine în România democraţia”.Cred că trebuie să se audă şi vocea care susţine în România democraţia şi nu Securitatea. Eu cred că trebuie să se audă şi vocea oamenilor care susţin acest lucru. Am văzut cu toţii toate abuzurile care se întâmplă, care s-au întâmplat şi probabil că se întâmplă şi în continuare. Lucruri care, probabil, nu s-au întâmplat nici pe vremea lui Stalin, cred. Nici pe vremea lui Stalin cred că nu s-au întâmplat asemenea lucruri”, a spus Stănescu. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai adăugat că toată lumea trebuie să respecte legea şi atrage atenţia că „nu toţi oameni sunt hoţi în această ţară”.

Vă spun din experienţa mea foarte scurtă la nivelul administraţiei centrale, atât ca senator, dar şi ca ministru. Lucrurile din punctul meu de vedere, şi nu dezvolt acest lucru, nu sunt în regulă deloc. Cred că trebuie să trăim într-o ţară normală. Eu cred că toată lumea trebuie să respecte legea, cine nu respectă legea să se ducă acolo unde îi e locul, dar nu toţi oameni sunt hoţi în această ţară, nu există aşa ceva, a conchis președintele PSD Olt.