Ajutoare de la Guvern pentru olteni în situații deosebite

0
212

Guvernul a aprobat joi, 24 mai, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 674.600 lei, pentru sprijinirea a 170 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, accident rutier, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Printre beneficiari se numără și patru persoane din județul Olt. Acestea vor primi în total suma de 14.000 de lei. Este vorba despre o persoană din Drăgănești Olt care va primi 2.000 de lei, o persoană din Oboga care va primi 4.000 de lei, o alta din Osica de Sus care va primi 5.000 de lei și un beneficiar din Piatra Olt care va primi 3.000 de lei. Cele mai mari ajutoare vor fi acordate : unei persoane din Zalău-15.000 de lei; unei persoane din Brăila-14.000 de lei și unui beneficiar din Codlea-12.000 lei.

Actul normativ prevede ca ajutoarele de urgenţă să fie acordate astfel:108.500 lei pentru 22 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Botoşani, Buzău, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii; 60.000 lei pentru 6 familii din judeţul Neamţ ai căror membri au decedat în urma unui grav accident rutier produs în 5 aprilie 2018, soldat cu 9 persoane decedate; 506.100 lei pentru 142 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Beneficiarii ajutoarelor de urgenţă au fost identificaţi prin anchetele sociale realizate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială şi a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Ilie Bîzoi