Spectacol de zile mari la Ziua Oraşului Piatra Olt

0
567

Până anul trecut, se obişnuise, ca dată de desfăşurare a sărbătorii oraşului Piatra Olt, ziua Sfântului Dumitru, din octombrie. Probabil din raţiuni legate de o asociere între sufletele oamenilor din Piatra Olt şi strălucirea soarelui aflat în plină ascensiune spre lumina verii, Consiliul Local a hotărât ca, începând de anul trecut, Ziua Oraşului Piatra Olt să se desfăşoare la altă dată din calendar. Astfel, acestei manifestări i-a fost consacrată ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, din 21 mai. O zi memorabilă pentru întreaga suflare a oraşului, nu numai pentru cei cu numele de Constantin şi Elena.
Prima parte a zilei a fost dedicată unor întreceri sportive, sărbătoririi cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi altor manifestări devenite tradiţionale în astfel de ocazii. În a doua parte a zilei, organizatorii au oferit miilor de spectatori care au umplut toate spaţiile disponibile din faţa Sălii Sporturilor un spectacol grandios. O nebunie de spectacol, calitatea lui deosebită datorându-se în primul rând interpreţilor invitaţi: Olguţa Berbec, Cătălin Crişan, Mariana Ionescu Căpitănescu, Emilia Dorobanţu şi Elena Gheorghe. Şi totul în prezentarea electrizantă a Dianei Munteanu, nu mai puţin cunoscută decât interpreţii inşişi, prin apariţiile ei la diferite emisiuni TV.
La un moment dat, pe scenă a urcat şi primarul oraşului, d-l Tudor Udrescu. Şi după ce a mulţumit tuturor concitadinilor săi pentru participare, asigurându-i că merită toate eforturile pe care organizatorii le-au făcut pentru ca ei să se simtă un pic mai fericiţi, i-a invitat în scenă pe conducătorii judeţului. În fruntea acestei veritabile „armada”, pornite mai demult într-o campanie de succes pentru cucerirea simpatiei locuitorilor judeţului, a apărut ca de fiecare dată preşedintele Consiliului Judeţean, d-l Marius Oprescu. Adresându-se publicului, acest „om al locului”, născut şi crescut în Piatra Olt, şi-a reafirmat bucuria de a fi din nou printre prieteni, printre cunoscuţii de-o viaţă din mijlocul cărora s-a ridicat. Totodată, a subliniat că prezenţa „in corpore”, la această sărbătoare, a celei mai puternice conduceri administrative pe care a avut-o vreodată judeţul Olt reprezintă şi un semn de respect pentru locuitorii acestei urbe, pe care i-a simţit tot timpul alături de persoana sa şi de conducerea judeţului. Este firesc, prin urmare, ca şi conducerea judeţului să fie alături de administraţia oraşului Piatra Olt, ajutând-o în toate acţiunile şi proiectele pe care şi le propune. A încheiat cu un „La Mulţi Ani!” adresat tuturor Constantinilor şi Elenelor, tuturor celor prezenţi şi întregului oraş Piatra Olt. Pe scena încăpătoare, alături de Marius Oprescu au urcat prefectul judeţului, d-l Silviu Neacşu, vicepreşedintele CJ Olt Virgil Delureanu, deputatul Marius Iancu, precum şi o serie de conducători de instituţii descentralizate ale statului.
Încheiată cu un foc de artificii care i-a ţinut pe spectatori minute în şir cu ochii aţiniţi pe cerul multicolor, Ziua Oraşului Piatra Olt a depăşit chiar şi aşteptările organizatorilor. Totul a fost la superlativ, de la calitatea deosebită a spectacolului, la reacţia publicului care a pendulat tot timpul între tarabele cu mici şi bere şi terenul de joc, de la superbele expoziţii de sculptură în lemn, ale maestrului Marin Giurea, şi de pictură, ale artistei Paula Muşat, amplasate la intrarea în Sala Sporturilor, şi până la organizarea ireproşabilă a protocolului, destinat invitaţilor de onoare ai primarului. La mulţi ani, Piatra Olt!

Constantin Smedescu