Vicepremierul Stănescu, despre scandalul majorării impozitelor locale: ‘Autorităţile locale pot face lucrul ăsta’

8
431

Autorităţile locale sunt libere să stabilească nivelul de impozitare pentru clădiri; este neconstituţional ca Guvernul să stabilească o limită fixă, a declarat luni vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este neconstituţional. Ne-au cerut autorităţile publice locale ca noi să stabilim o limită. Ştiţi bine că limita, dacă nu greşesc, este 0,08 (la sută – n.r.) până la 0,2 la clădirile rezidenţiale şi de 0,8 (la sută – n.r.) până la 1,2 – clădiri nerezidenţiale. Autorităţile ne-au cerut ca noi să stabilim o limită, dacă vreţi o limită fixă, eu le-am spus că nu sunt de acord cu ea, pentru că e de competenţa lor să facă lucru ăsta. În consiliile locale ei hotărăsc lucrul ăsta, nu noi hotărâm. Şi mi se pare o chestiune…, ce cer ei e neconstituţional în primul rând, să impui autorităţilor locale, tu, minister, sau Guvern, să le fixezi taxe. E o neînţelegere„, a afirmat Paul Stănescu, înainte de şedinţa BPN al PSD, întrebat dacă impozitele pentru spaţiile de birouri şi locuinţe se vor majora, informează Agerpres.

Vicepremierul a adăugat că, în opinia sa, ar trebui să rămână anumite limite în funcţie de care primăriile să hotărască nivelul de impozit.

Întrebat dacă limita minimă nu ar trebui majorată, el a spus: „Ei pot să facă lucrul acesta, nu Guvernul face lucrul ăsta, autorităţile locale pot face lucrul ăsta, sunt libere să facă lucrul ăsta, ei hotărăsc„.

Sursa: stiripesurse.ro

8 COMENTARII

  1. La cata babilonie au creiat guvernele in aceasta privinta nu ne mei mira nimic,si asa banii tot in buzunarele lor ajung,noi suntem buni sa cotizam si sa-i sustinem la vot. trage tata romanasule ca daca nu te trezesti pierzi si ce ti-au lasat stramosii.

  2. Pai ce , a crescut pretul la cereale si la legume ca sa mariti impozitele ! Nenorocitilor , vreti salarii grase pe spinarea taranilor si a muncitorilor care in majoritate au salariul minim .. N-am mai fost la vot de zece ani si nici nu mai calc in veci……….

  3. In nici o țara din Europa nu se plătește impozit pe clădiri sau mașini ar trebui sa nu plătim aceste taxe sa vadem de unde mai au bani de salari speciale și pensi nesimțite

  4. Haplea asta ajunse mare specialist in drept, stie el ce e constitutional si ce nu este; du-te ba la prasit ca acolo te pricepi tu! Cand ati lasat autoritatile locale sa-si aprobe, de capul lor, mariri de salarii a fost constitutional ?Atunci si noi platitorii de impozite sa platim cat vrem noi, n-ar fi corect asa ? Dar ce v-ati gandit, lasa ca platesc prostii salariile voastre nesimtite si nemeritate. Jigodii penale, asta sunteti ! Va doresc sa aveti parte de suferinta pe care ati adus-o voi acestui popor si la cat mai multe bratari … penale!

  5. Ultima frază, cu caractere bolduite, nu poate aparține decât unui imbecil neșcolarizat, ajuns prin prostia oltenilor în funcția de vice prim ministru. Nu vă este băi rușine de voi și cu el? Rog cadrele didactice să folosească fraza ca material didactic la lecția despre ,,Prostia tractoristului din Olt, ajuns prim ministru,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here